Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Έπος: Άνδρας... όρμηξε σε καρχαρία για να σώσει τη γυναίκα του

Απίστευτο!

16 Αυγούστου 2020 15:37
Έπος: Άνδρας... όρμηξε σε καρχαρία για να σώσει τη γυναίκα του
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα έπος πραγματοποίησε άνδρας στην Αυστραλία, ο οποίος... όρμηξε σε λευκό καρχαρία και τον γρονθοκόπησε για να σώσει τη σύζυγό του που δέχτηκε επίθεση στην παραλία του Πορτ Μακουόρι, στη Νέα Νότια Ουαλία.

Η εφημερίδα Sydney Morning Herald έγραψε ότι η Σαντέλ Ντόιλ, 35 ετών, δέχτηκε επίθεση από έναν καρχαρία μήκους 2-3 μέτρων ενώ έκανε σερφ στη Σέλι Μπιτς. Το μεγάλο σαρκοβόρο την τραυματίσε σοβαρά στο δεξί πόδι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης NSW Στίβεν Πιρς, ο σύζυγος της Ντόιλ δεν δίστασε ούτε λεπτό: πήδηξε από τη δική του σανίδα του σερφ πάνω στον καρχαρία. «Αυτός ο τύπος έκανε κουπί και πήδηξε από τη σανίδα του πάνω στον καρχαρία και τον χτύπησε για να την αφήσει. Μετά, την βοήθησε να βγει στην ακτή. Εντελώς τρελό, πραγματικά ηρωικό», είπε, ενώ απίστευτη ήταν η μαρτυρία σέρφερ που δεν είχε δει τον καρχαρία να έρχεται.

Άνδρας... όρμηξε σε καρχαρία για να σώσει τη γυναίκα του

Η εφημερίδα, που δεν κατονομάζει τον ηρωικό σύζυγο, ανέφερε ότι η Ντόιλ δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου από περαστικούς και τραυματιοφορείς που κατόπιν την μετέφεραν στο νοσοκομείο. Η κατάστασή της είναι σταθερή όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η παραλίες στο Πορτ Μακουόρι έκλεισαν μετά το επεισόδιο αυτό. Η NSW παρακολουθεί την περιοχή για να εντοπίσει τον καρχαρία.

Ο απίστευτος λόγος που ο λευκός καρχαρίας δεν υπάρχει σε κανένα ενυδρείο στον κόσμο

Ο λευκός καρχαρίας, γνωστός και ως μεγάλος λευκός ή λευκός θάνατος, είναι το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι της θάλασσας, το οποίο κολυμπά στα παράκτια νερά των σημαντικών ωκεανών και φτάνει μέχρι τα 6 μέτρα σε μήκος.

Η όψη και το μέγεθός του προκαλούν δέος τόσα στα μικρά ψάρια όσο και σε εμάς. Παρόλα αυτά, έχεις προσέξει ποτέ ότι ο λευκός καρχαρίας δεν συναντάται σε κανέναν ενυδρείο του κόσμου;

Ποιες είναι άραγε οι αιτίες; Φυσικά και άλλα είδη καρχαριών υπάρχουν σε ζωολογικά πάρκα παρ' όλο που δεν είναι και τόσο ασφαλές.

1. Χρειάζεται πολύ χώρο

2. Η αιχμαλωσία του προκαλεί κατάθλιψη, σύμφωνα με θαλάσσιους βιολόγους

3. Μέσα στο γυαλί του ενυδρείου ένας λευκός καρχαρίας μπορεί να αυτοτραυμαυτιστεί

4. Είναι υπερβολικά κοστοβόρα η μετακίνησή τους σε ενυδρείο

5. Η αντίληψη του κόσμου για τα δικαιώματα των ζώων εξελίσσεται

6. Είναι δύσκολο έως και αδύνατο να επιβιώσει ένας λευκός καρχαρίας στο ενυδρείο, είτε γιατί θα αυτοτραυματιστεί, λόγω μεγέθους, είτε γιατί θα αρνείται να φάει.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share