Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων - Στους 223 οι νεκροί

254 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

14 Αυγούστου 2020 18:53
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων - Στους 223 οι νεκροί

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6632, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα κατέληξε και τρίτο άτομο από το γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη.

1592 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3207 (48.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 77 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα οποία αναφέρονται σε αρκετές περιοχές, «αγγίζοντας» ακόμη και την Αττική.

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, την ώρα που η χώρα μετράει 222 νεκρούς, αναγκάζει την κυβέρνηση για νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (14/8) ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αφορούν τη μείωση του ορίου ατόμων σε δημόσιες εκδηλώσεις από 100 σε 50 για όλες τις συναθροίσεις πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστίαση κ.α.)

Έως τις 24 Αυγούστου από 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί θα κλείνουν τα καταστήματα σε μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την παράταση του πακέτου μέτρων για τον Πόρο και εφαρμογή του «μοντέλου Πόρου» και στην Πάρο, ενώ μέτρα πάρθηκαν επίσης σε Ύδρα και Σπέτσες.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε συστάσεις για τους ταξιδιώτες, για τήρηση των μέτρων και χρήση μάσκας.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (δομές μεταναστών κ.α.) Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

Αυτά είναι αναλυτικά τα μέτρα:

1) Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.
2) Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής έως τις 24 Αυγούστου.
Κρήτη Μακεδονία, Κρήτη, Αττική, Μυκονος, Πάρος, Σαντορίνης.
3) Εφαρμογή πακέτου μέτρων σε Πάρο και Αντίπαρο από αύριο το πρωί στις 6 έως 24 Αυγούστου.
4) Παράταση έως τις 24 το πακέτο μέτρων στον Πόρο με την αλλαγή όμως της ώρας που θα κλείνουν τα καταστήματα από τις 11, στις 12 το βράδυ.
5) Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
6) Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.
7) Τα μέλη των ομάδων αυξημένο κινδύνου που εργάζονται στο Δημόσιο, έως τις 31 Αυγούστου θα εργάζονται με τηλεργασία.
8) Σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα, σε όσους επιστρέφουν από ταξίδι σε επιβαρυμένη περιοχή

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share