Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Live η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά

Συμβαίνει τώρα!

14 Αυγούστου 2020 15:30
Κορωνοϊός: Live η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού προχωρά ο Νίκος Χαρδαλιάς, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μπροστά στον κίνδυνο που έχει προκύψει, θα αναφέρει στους πολίτες τι θα ισχύσει για το επόμενο διάστημα

Δείτε εδώ ζωντανά την ενημέρωση:

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα πιθανά 6+1 νέα μέτρα - Όρια, ωράρια και έλεγχοι

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας έχει χτυπήσει «κόκκινο», με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να πρόκειται να εξαγγείλει το απόγευμα νέα δέσμη μέτρων, προκειμένου να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το φαινόμενο. Παράλληλα, πριν λίγο δόθηκε εντολή για τεστ στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Τα 6+1 νέα πιθανά μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι τα εξής:

  1. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα θα τεθεί όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, με εξαίρεση τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες (σε εστιατόρια, θέατρα, σινεμά). Έως τις 31 Αυγούστου.
  2. Επέκταση της απαγόρευσης λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί για Σπέτσες και Ύδρα, αλλά όχι για την Αττική, έως 31 Αυγούστου.
  3. Εφαρμογή όλου του πακέτου μέτρων Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.
  4. Παράταση έως 24 Αυγούστου του πακέτου μέτρων για τον Πόρο, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.
  5. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
  6. Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοιό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων
  7. Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοιό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία η back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share