Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Εντολή για τεστ στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας (photo-video)

Για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου

14 Αυγούστου 2020 10:53
Κορωνοϊός: Εντολή για  τεστ στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας (photo-video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, προ των πυλών είναι η επιστροφή του SMS 13033, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα να κρούει το καμπανάκι και να κάνει λόγο για νέα μέτρα πιθανόν ακόμα και πριν την Δευτέρα.

Κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών από την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής σε Πειραιά και Ραφήνα για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών που επιστρέφουν από τις διακοπές ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την διασπορά του κορωνοϊού.

«Ενημερώνουμε τους πολίτες όλων των ηλικιών να επαγρυπνούν και να μεριμνούν για την προφύλαξη του κοινωνικού συνόλου κατά την επιστροφή τους στα αστικά κέντρα της Αττικής» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19 στην Αττική, (πάνω από 3 χιλιάδες έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί) θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Παράλληλα, εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα. Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα είναι τυχαιοποιημένος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττική με στοχευμένες δράσεις και υπό την εποπτεία του συντονιστικού οργάνου που έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία και του ΙΣΑ, έχει θέσει τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες της σε συναγερμό, ώστε να αναχαιτισθεί η έκρηξη της επιδημίας που παρατηρείται στην επικράτεια, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής στην καρδιά του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο.

Για αυτό σπεύδουμε, από την πρώτη μέρα επιστροφής των εκδρομέων στο λεκανοπέδιο να ελέγξουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για την ατομική ευθύνη που απαιτείται από όλους μας και τη μέριμνα για την προφύλαξη των πόλεων μας από την τρομερή επιδημία.

Θα σταθούμε φρουροί στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και μέσω τηλεφωνικού κέντρου 1110 που ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των πολιτών επί 24ώρου βάσεως, θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share