Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Καμία άσκηση δίωξης για κακούργημα στους κατηγορούμενους

Νέες εξελίξεις για την φονική πυρκαγιά

14 Αυγούστου 2020 15:28
Τραγωδία στο Μάτι: Καμία άσκηση δίωξης για κακούργημα στους κατηγορούμενους
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η υπόθεση της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι έχει πάρει το δικαστικό της δρόμο και για ακόμη μια φορά υπήρξε άρνηση, ώστε να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο και να γίνει άσκηση δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος στους υπεύθυνους.

Αυτό απεφάνθη, σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας κυρία Σαπφώ Κατσανάκη, η οποία κατέληξε στη συγκεκριμένη κρίση αφού μελέτησε όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που της διαβίβασε ο ανακριτής που διενεργεί την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, κ. Αθανάσιος Μαρνέρης.

Το εισαγγελικό «όχι» στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για το Μάτι είναι το δεύτερο κατά σειρά. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούνιο ο ανακριτής είχε αποστείλει ένα ακόμη αίτημα προς την εισαγγελία, ζητώντας αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για το Μάτι επικαλούμενος νέα στοιχεία που είχε συλλέξει στο πλαίσιο της έρευνας του, ενώ πρόσφατα βρέθηκε ένα κρίσιμο εύρημα για την φονική πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρνέρης την πρώτη φορά -όπως άλλωστε και τώρα με το δεύτερο αίτημά του - είχε ζητήσει την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης κατά στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.ά. πρόσώπων, ήδη εμπλεκομένων στην υπόθεση, τα οποία μέχρι σήμερα διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Ωστόσο, και τα δυο ανακριτικά αιτήματα απορρίφθηκαν με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι για το Μάτι να αντιμετωπίζουν αδικήματα μόνο σε βαθμό πλημμελήματος.

Μεταξύ των νέων στοιχείων που ο ανακριτής είχε επικαλεστεί ζητώντας τη δεύτερη φορά την άσκηση συμπληρωματικής κακουργηματικής δίωξης, περιλαμβάνονται έγγραφα που αποδεικνύουν πως ελικόπτερα παρέμειναν καθηλωμένα στα Μέγαρα την ημέρα της πυρκαγιάς, όπως επίσης η μήνυση του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρη Λιοτσιου, η οποία περιλαμβάνει βαριές καταγγελίες εναντίον του πρώην σήμερα αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Ακόμη, ο ανακριτής σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στο αίτημά του για άσκηση κακουργηματικής συμπληρωματικής δίωξης πως συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους. Επίσης, φέρεται να υπογράμμιζε πως από την έρευνα που διενήργησε ο ίδιος διαπίστωσε οι επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την ημέρα της πυρκαγιάς διοχέτευσαν όλα τα πυροσβεστικά μέσα στην Κινέττα ενώ γνώριζαν ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share