Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Αιγαίο: Διάγγελμα Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά

Τι ετοιμάζεται να πει ο πρωθυπουργός;

12 Αυγούστου 2020 18:04
Συναγερμός στο Αιγαίο: Διάγγελμα Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε διάγγελμα ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πορεία των ελληνοτουρκικών, τη στιγμή που το Oruc Reis έχει αλλάξει την κατεύθυνσή του.

Ο συναγερμός έχει σημάνει στο Αιγαίο και ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει με μαγνητοσκοπημένο έκτακτο διάγγελμα παρεμβαίνει στις 18:30 της Τετάρτης (12/8), ώστε να τοποετηθεί στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και ειδικότερα στο θέμα της παρουσίας του τουρκικού ερευνητικού σκάφους που βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δείτε εδώ το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

H Τουρκία ανακάλεσε όλες τις άδειες στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό

Συναγερμός επικρατεί στο Αιγαίο, καθώς στην ανάκληση όλων των αδειών στο Πολεμικό Ναυτικό προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλα τα πλοία του Ναυτικού από το Γκιολτζούκ (Προποντίδα) αναμένεται να μεταβούν στη Μεσόγειο. Αξίζει να αναφέρουμε πως το Ορούτς Ρέις το συνοδεύουν 1 φρεγάτα και 4 κορβέτες.

Ενώ, η παρακολούθηση της παράνομης πορείας του Oruc Reis συνεχίστηκε για δεύτερη νύχτα στο Αιγαίο, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους Τούρκους, έχοντας προς το παρόν, παρατηρητικό ρόλο.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. την Παρασκευή - Διπλωματικός πυρετός για την τουρκική προκλητικότητα

Ο κύβος ερρίφθη. Την Παρασκευή το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει τελικά το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Την ίδια μέρα έκτακτη συνάντηση θα έχουν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share