Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΕΟΦ: Αποσύρει γνωστό αντισηπτικό

Προσοχή

6 Αυγούστου 2020 20:34
ΕΟΦ: Αποσύρει γνωστό αντισηπτικό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης αντισηπτικού υγρού. Προειδοποίηση εξέδωσε επίσης χθες για γνωστό συμπλήρωμα διατροφής.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει γνωστοποιηθεί ως καλλυντικό προϊόν με την επωνυμία «MISS SANDY ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» και η παρουσίασή του παραπέμπει σε βιοκτόνο για το οποίο δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια από τον ΕΟΦ.

Η εταιρεία Miss Sandy AE, ως υπεύθυνο πρόσωπο του προϊόντος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά.

ΕΟΦ: Προϊόν διαφημίζεται και διακινείται χωρίς άδεια (photo)

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε προϊόν το οποίο διαφημίζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για το προϊόν PREDSTAVIT. Δεν διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, όμως διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις και συγκεκριμένα για τη θεραπεία του προστάτη. Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είχε προειδοποιήσει για το προϊόν «VARY FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως «φυσική φόρμουλα» για την καταπολέμηση της φλεβίτιδας και των κιρσών.

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές, σε περίπτωση που το συγκεκριμένο προϊόν έρθει στην κατοχή τους, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν τον Οργανισμό.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων. Δείτε εδώ την ανακοίνωση.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής είναι επικίνδυνα για την υγεία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ σχετικά με συμπληρώματα διατροφής τα οποία είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι λίγες μέρες πριν απέσυρε παρτίδες με λευκαντικές οδοντόκρεμες από την αγορά.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, έπειτα από ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ μέσω του συστήματος Διοικητικής συνδρομής και συνεργασίας (AAC) ότι σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Βελγίου διακινούται σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα προϊόντα Vimax (30 κάψουλες) και VigRX (60 κάψουλες) τα οποία βρέθηκαν ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο να περιέχουν την δραστική φαρμακευτική ουσία SILDENAFIL, μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Τα παραπάνω προϊόντα κυκλοφορούν στις αγορές σαν συμπληρώματα διατροφής, είναι μη εγκεκριμένα και η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου. Ο ΕΟΦ τονίζει ότι εφιστάται οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά τέτοιων προϊόντων από όπου και αν προέρχονται και κυρίως μέσω διαδικτύου, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Τέλος, επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΟΦ εδώ.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share