Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκτακτη προειδοποίηση του ΕΟΦ

Δώστε προσοχή

8 Ιουλίου 2020 16:05
Έκτακτη προειδοποίηση του ΕΟΦ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί, για το προϊόν «VARY FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως «φυσική φόρμουλα» για την καταπολέμηση της φλεβίτιδας και των κιρσών.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί στον Οργανισμό, ούτε έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του. Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες, όπου βρίσκεται το προϊόν, προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα, ενώ ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.

Οι καταναλωτές καλούνται να μην προβαίνουν στην αγορά προϊόντων με φαρμακευτικές ενδείξεις χωρίς άδεια φαρμακευτικού προϊόντος και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Ακόμα έχει προειδοποιήσει για αυτά εδώ τα συμπληρώματα διατροφής, που μπορούν να βλάψουν την υγεία.

Ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΕΟΦ: Αποσύρει οδοντόκρεμες από την αγορά

Ο ΕΟΦ αποσύρει παρτίδες με λευκαντικές οδοντόκρεμες από την αγορά. Κατά την διεξαγωγή εργαστηριακών ελέγχων, ανιχνεύθηκε Υπεροξείδιο του Υδρογόνου σε ποσοστό το οποίο δεν συμφωνεί με την επισήμανση. Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι λίγες μέρες πριν απέσυρε προϊόν για μωρά.

Συγκεκριμένα την ανάκληση των παρτίδων N009CS με ημερομηνία λήξης, 06/2021 και N016CS με ημερομηνία λήξης, 08/2021, του καλλυντικού προϊόντος ΥΟΤUΕL all in one ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ wintergreen και των παρτίδων N017CS με ημερομηνία λήξης, 12/2021, N011CS με ημερομηνία λήξης, 08/2021, του προϊόντος ΥΟΤUΕL all in one ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ snowmint, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ Α.Ε.Β.Ε οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά, υπογραμμίζει ο ΕΟΦ.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share