Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής είναι επικίνδυνα για την υγεία

Μεγάλη προσοχή

6 Ιουλίου 2020 15:35
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής είναι επικίνδυνα για την υγεία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ σχετικά με συμπληρώματα διατροφής τα οποία είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι λίγες μέρες πριν απέσυρε παρτίδες με λευκαντικές οδοντόκρεμες από την αγορά.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, έπειτα από ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ μέσω του συστήματος Διοικητικής συνδρομής και συνεργασίας (AAC) ότι σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Βελγίου διακινούται σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα προϊόντα Vimax (30 κάψουλες) και VigRX (60 κάψουλες) τα οποία βρέθηκαν ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο να περιέχουν την δραστική φαρμακευτική ουσία SILDENAFIL, μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Τα παραπάνω προϊόντα κυκλοφορούν στις αγορές σαν συμπληρώματα διατροφής, είναι μη εγκεκριμένα και η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου. Ο ΕΟΦ τονίζει ότι εφιστάται οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά τέτοιων προϊόντων από όπου και αν προέρχονται και κυρίως μέσω διαδικτύου, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Τέλος, επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΟΦ εδώ.

ΕΟΦ: Απαγορεύει προϊόν για μωρά

Την απαγόρευση προϊόντος για μωρά ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΦ. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ απαγορεύει το προϊόν Easybaby Μωροπετσέτες της εταιρείας EASYCARE IKE. Επίσης, στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης αντισηπτικών μαντηλιών, είχε προβεί τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, το προϊόν παρουσιάζεται επί της συσκευασίας με χαρακτηριστικά που δεν συνάδουν με την χρήση και την κατηγορία του. Ειδικότερα παρουσιάζεται με χαρακτηριστικά βιοκτόνου χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από τον ΕΟΦ και όπως τονίζει ο Οργανισμός η εταιρεία οφείλει να αποσύρει άμεσα το προϊόν από την αγορά.

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ: Απαγορεύει δύο αντισηπτικά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Τα προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Επίσης, την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για το προϊόν Detonic, το οποίο διαφημίζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, για το προϊόν «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος», τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, δεν συμφωνούν με την επισήμανση του προϊόντος ως προς την περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη, ισοπροπυλική αλκοόλη και συνολικά στις αλκοόλες.

Η εταιρεία SD FOOD IKE, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες τους και να τα αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share