Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

«Προσοχή...!» - Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (photo)

Οι περιοχές που κινδυνεύουν τις επόμενες μέρες

6 Αυγούστου 2020 14:50
«Προσοχή...!» - Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (photo)
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί με έκτακτη ανακοίνωσή του στο Facebook σχετικά με το ποιες περιοχές κινδυνεύουν τις επόμενες μέρες από την εξέλιξη του καιρού.

Ο καιρός έχει ήδη χαλάσει από χθες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η ΕΜΥ έχει ήδη εκδώσει νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Αναλυτικά όσα γράφει ο μετεωρολόγος:

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (8-9 ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ 10 ΜΠΟΦΟΡ) ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ (8-9 Αυγούστου)

ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ: ΕΒΡΟΥ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ (ΘΑΣΟΣ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ)!

Για καλό και για κακό λοιπόν κατά τη διάρκεια του ερχόμενου Σαβ/κύριακου στις παραπάνω προαναρερθείσες περιοχές:

-Αποφύγετε ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια

– Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

– Μην παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας κάτω από μεγάλα δέντρα και γενικά αποφύγετε τη διέλευση κάτω από αυτά καθώς και κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Ειδικά οι μοτοσικλετιστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, , στις ισχυρές ριπές ανέμου σε ανοιχτές τοποθεσίες (π.χ. πάνω σε γέφυρες).

– Καλό θα είναι επίσης οι ιδιοκτήτες και οι κυβερνήτες μικρών σκαφών στους νομούς με ακτογραμμές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού!

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (8-9 ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ 10 ΜΠΟΦΟΡ)...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Thursday, 6 August 2020

«Η Θάλεια χωρίζει την Ελλάδα στα δύο...» - Προειδοποίηση για τον καιρό από τον Τάσο Αρνιακό

Καιρός σήμερα: Ο Τάσος Αρνιακός μας προειδοποιεί για την εξέλιξη του καιρού, τονίζοντας πως η «Θάλεια» χωρίζει την Ελλάδα στα δύο, καθώς στα μεν κεντρικά και βόρεια θα έχουμε έντονα φαινόμενα, αλλά καλοκαιρία θα υπάρξει στην υπόλοιπη χώρα.

Για σήμερα (6/8), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χαλάζι στα κεντρικά και τα βόρεια, με τους ανέμους στα 6 μποφόρ στα νησιά και τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει στους 34 βαθμούς. Από τις μεγαλουπόλεις, περισσότερο από τα φαινόμενα κινδυνεύει η Θεσσαλονίκη.

Παρόμοιες συνθήκες, επίσης, θα υπάρξουν την Παρασκευή (7/8) και το Σάββατο (8/8), με τον καιρό στο ίδιο μοτίβο, ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου μας αναφέρει μέχρι πότε θα υπάρχει αυτή η αστάθεια.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share