Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

«Η χώρα μπαίνει σε τροχιά αστάθειας μέχρι...» - Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Αναλυτική πρόγνωση

4 Αυγούστου 2020 21:25
«Η χώρα μπαίνει σε τροχιά αστάθειας μέχρι...» - Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την επιδείνωση του καιρού, η οποία επίκειται, αναφέροντας ποιες περιοχές θα πληγούν, ενώ ο Τάσος Αρνιακός είχε κάνει πρόγνωση για υψηλές θερμοκρασίες.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος ενημέρωσε μέσω των social media για τα φαινόμενα, που θα επικρατήσουν τις επόμενες τέσσερις ημέρες, με την αστάθεια να κρατά μέχρι την Παρασκευή (7/8), ενώ μπορεί και το Σάββατο (8/8) να επηρεαστεί η χώρα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

«Σε τροχιά έντονης αστάθειας εισέρχεται μεγάλο τμήμα της δυτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας (όχι όλη η βόρεια Ελλάδα) το επόμενο τετραήμερο!

Αύριο Τετάρτη οι περιοχές που θα επηρεαστούν από κατά τόπους δυνατές μπόρες ή καταιγίδες από τις πρωινές κιόλας ώρες είναι το Βόρειο Ιόνιο και γρήγορα η Ήπειρος και κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως προς το μεσημέρι και μετέπειτα η Δυτική και η βόρεια Θεσσαλία, η Δυτική Μακεδονία και οι περισσότερες περιοχές των δυτικών κεντρικών και βόρειων τμημάτων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη ανάλογα και δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν πάνω-κάτω και πάλι τις ίδιες περιοχές κυρίως κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας και πιο τοπικά την υπόλοιπη κεντρική και νότια Ηπειρωτική χώρα

Η αστάθεια θα διατηρηθεί και την Παρασκευή και ίσως ενταθεί το Σάββατο επηρεάζοντας και μεγαλύτερο τμήμα της χώρας αλλά για ότι νεότερο θα υπάρξουν λεπτομέρειες με τα πιο φρέσκα πραγματικά στοιχεία τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα!».

Σε τροχιά έντονης αστάθειας εισέρχεται μεγάλο τμήμα της δυτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας ( όχι όλη η βόρεια Ελλάδα) το...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Tuesday, 4 August 2020

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο για τον καιρό εξέδωσε η ΕΜΥ, αναφέροντας πως ο καιρός μεταβάλλεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (5/8).

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους θα εκδηλωθούν από νωρίς το πρωί αύριο στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καιρό

Την Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής (09-08-2020) κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share