Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Άκης Τσοχαζτόπουλος

Δύσκολες ώρες για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ

1 Αυγούστου 2020 13:15
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Άκης Τσοχαζτόπουλος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στη Β' Πνευμονολογική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, με την κατάστασή του, ωστόσο, να εκτιμάται ως εξαιρετικά κρίσιμη από τους θεράποντες γιατρούς.

Παρότι ο πρώην υπουργός βρέθηκε αρνητικός σε τεστ που υποβλήθηκε για τον κορωνοϊό, νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία, χάνοντας κατά διαστήματα την επικοινωνία του με το περιβάλλον. Με πολύ ισχυρές δόσεις αντιβίωσης, το θεράπον προσωπικό στέκεται στο πλευρό του κ. Τσοχατζόπουλου προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κατάσταση, μαζί με τη σύζυγό του, Βίκυ. Η κλινική του εικόνα είναι, άλλωστε, ιδιαίτερα επιβαρυμένη, προκαλώντας και επιμέρους επιπλοκές, όπως αρρυθμίες.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της κατάστασης της υγείας του πρώην υπουργού, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη- Τσοχατζοπούλου, δήλωσε:

«Η οικογένεια μας δοκιμάζεται για μίαν ακόμα φορά. Όλα αυτά, που έχουμε περάσει έχουν επιβαρύνει πολλαπλώς την υγεία του Ακή.

Αυτήν την στιγμή, όπως γνωρίζετε, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας, είναι ωστόσο αγωνιστής, επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον και δεν σταματά στιγμή να μας στηρίζει με τον δοτικό του χαρακτήρα.

Με την βοήθεια του Θεού, γιατί μόνον αυτήν έχουμε, πιστεύω θα τα καταφέρουμε», σημειώνει η Βίκυ Σταμάτη.

Νέος «μπελάς» για Τσοχατζόπουλο! Δικογραφία στη Βουλή για το χαμένο 1.5 εκατ. από τη Siemens!

Νέα περιπέτεια ξεκινά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον άλλοτε Υπουργό Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίζει το αδίκημα της απιστίας, αφού εμπλέκεται σε δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, με αποτέλεσμα τη ζημιά ύψους 1.5 εκατομμμυρίου ευρώ στο δημόσιο από την υπόθεση της Siemens.

Η εισαγγελία εγκλημάτων κατά της διαφθοράς, συγκεκριμένα, διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία, όπου ο Τσοχατζόπουλος διαδραματίζει και πάλι κεντρικό ρόλο.

Η Εισαγγελία εγκλημάτων κατά της διαφθοράς, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία για τον πρώην υπουργό Eθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, στον οποίο αποδίδεται το αδίκημα της απιστίας.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μη πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, άσκησε ποινική δίωξη σε περίπου 30 πρόσωπα που ελέγχονται για το αδίκημα της συνέργειας σε απιστία. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλης Χροστοφοράκος, στελέχη της εταιρείας και πρώην στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά σύμβαση με τη Siemens την περίοδο 2001 ως 2006 για τους στρατιωτικούς τηλεφωνικούς πίνακες, η οποία εκτιμάται από τους εισαγγελείς ότι προκάλεσε ζημιά στο δημόσιο ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Η δικογραφία για τα μη πολιτικά πρόσωπα ανατέθηκε σε ανακριτή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share