Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Κατακόρυφη αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων - «Πρωτιά» ξανά στην Αττική

Πόσα κρούσματα καταγράφηκαν σε κάθε Πειφέρεια;

30 Ιουλίου 2020 18:58
Κορωνοϊός: Κατακόρυφη αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων - «Πρωτιά» ξανά στην Αττική
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κατακόρυφη ήταν η αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων για τον νέο κορωνοϊό, μιας και 17 βρέθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 17 ήταν τα εισαγόμενα.

Μεταξύ των κρουσμάτων, μάλιστα, ένα αφορά δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον Πειραιά. Από τα υπόλοιπα εκ των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 11 βρέθηκαν στην Αττική, που της έφεραν πάλι την «πρωτιά», μαζί με 7 στη Θεσσαλονίκη.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

– δεκαεπτά (17) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– δεκαεπτά (17) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά,
– έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Κορωνοϊός: «Χτενίζει» ΜΜΜ και beach bars η κυβέρνηση

Την απόφαση να «χτενίζει» τα ΜΜΜ, τα beach bars και τα κλαμπ πήρε η κυβέρνηση, με τους ελέγχους να γίνονται ολοένα εντονότεροι λόγω κορωνοϊού, κάτι που έγινε γνωστό μετά την τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα σκληρά μέτρα να μη λαμβάνονται ακόμη, πιθανώς για να αποφευχθούν αρνητικές οικονομικές συνέπειες.

Μάλιστα κατόπιν συνεννόησης με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν ταχύτερες οι συνδέσεις παρά τον Αύγουστο, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτό θα γίνει μέσω της πύκνωσης των δρομολογίων. Παράλληλα θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επιπλέον άνδρες της αστυνομίας θα βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στο Μετρό για να επιτηρούν εάν οι πολίτες φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα.

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή για πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης τρεις φορές την εβδομάδα ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. Ακόμη ο πρωθυπουργός παρότρυνε τους ειδικούς να «χτυπήσουν» εγκαίρως το καμπανάκι κινδύνου για τη διασπορά του κορωνοϊού. Παράλληλα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο στις επόμενες ενημερώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συμμετέχει και λοιμωξιολόγος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share