Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απίθανη πρόκληση Ερντογάν: «Η Αγία Σοφία είναι η αναγέννησή μας»

Απίστευτη δήλωση

27 Ιουλίου 2020 19:04
Απίθανη πρόκληση Ερντογάν: «Η Αγία Σοφία είναι η αναγέννησή μας»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε νέα, απίθανη πρόκληση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμιού είναι η αναγέννηση για το τουρκικό κράτος.

Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου τόνισε πως «το εκ νέου άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς για λατρεία αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ότι η χώρα μας ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Εχθρικές επιθέσεις και πολίτικες κρίσεις δεν μπορούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας. Με το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα έκανε έκκληση στους νέους με αφορμή το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή, ενώ ο Νίκος Δένδιας νωρίτερα απάντησε στις προκλήσεις.

Συναγερμός στο Αιγαίο: Κινείται ξανά για Καστελόριζο το Oruc Reis

Συναγερμός υπάρχει και πάλι στο Αιγαίο, καθώς τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν πως το Oruc Reis κινείται ξανά, με προορισμό μάλλον τα νότια του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, «σήμερα το πρωί, υπήρξε κινητικότητα στο πλοίο Oruc Reis, που είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια. Το πλοίο, στο οποίο ξεφορτώθηκε με τη βοήθεια γερανού κάποιο φορτίο, αναμένεται να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο».

Και το τηλεγράφημα του πρακτορείου, τη στιγμή που οι γείτονες διεκδικούν συγκεκριμένα νησιά, συνεχίζει ως εξής: «Το Oruc Reis, το οποίο θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, προετοιμάζεται για τη νέα του θέση. Το Oruc Reis, το οποίο είχε προηγουμένως διεξάγει σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και τον Μαρμαρά, έπειτα άρχισε να δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο. Το ερευνητικό πλοίο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην αποβάθρα έξω από το λιμάνι της Αττάλειας, αναμένεται να ξεκινήσει νέες σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Γερανός ξεφόρτωσε τις πρωινές ώρες σήμερα φορτίο στο πλοίο Oruc Reis.

55 άτομα απασχολούνται στο Oruc Reis, το οποίο έχει μήκος 86 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα. Το σεισμικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα αναζητήσει πολύτιμα στοιχεία στον πυθμένα της θάλασσας, ειδικά στα νότια του Καστελόριζου στη Μεσόγειο, προκειμένου να συμβάλλει έπειτα στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share