Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Έκτακτη ανακοίνωση!

27 Ιουλίου 2020 18:04
Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ακόμη 35 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν για σήμερα (27/7) στην Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά στα 4.227, με κανέναν νέο θάνατο, που σημαίνει πως παραμένουμε στους 202.

Θετικό είναι για ακόμη μια φορά πως είναι περιορισμένος ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων, την ίδια στιγμή που οι διασωληνωμένοι παραμένουν στους εννέα και σε χαμηλό επίπεδο, με το ρυθμό των κρουσμάτων επίσης να είναι σχετικά σταθεροποιημένος, ενώ συναγερμός έχει σημάνει για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Κορωνοϊός: Δε θα υπάρξει νέα καραντίνα, προς απαγόρευση και τον Αύγουστο στα πανηγύρια

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, να επισημαίνει στο Mega πως δεύτερη καραντίνα δε θα υπάρξει λογικά, ενώ τα πανηγύρια μάλλον θα απαγορευτούν και τον Αύγουστο, κάτι που έχει τονιστεί εδώ και αρκετό καιρό και επιβεβαιώνεται ξανά.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης, η ελληνική οικονομία επανεκκίνησε καλά, παρά τα δεδομένα προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

«Ξεκίνησε και ξεκίνησε καλά η οικονομία. Είμαστε σε χρονιά ύφεσης, αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν μικρότερη ύφεση, για να βρεθούμε σε καλύτερο σημείο το 2021 και να επιταχύνουμε» τόνισε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν δεύτερο lockdown δεν θα υπάρξει με την έννοια που έλαβε χώρα το πρώτο.

«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορωνοϊού» είπε.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ενώ όπως γνωστοποίησε στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι την περιόδο της καραντίνας δεν υπήρξε αισχροκέρδεια, καθώς το υπουργείο παρακολουθούσε συνεχώς τις τιμές και την αγορά, ενώ μίλησε και για ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει ένα μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων.

Ο μηχανισμός αυτό θα πραγματοποιεί ελέγχους επί 24ώρου βάσεως κάνοντας ελέγχους σε τιμές, για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν τις παρατυπίες στο 1520.

Τέλος, διεμήνυσε ότι η αναστολή των πανηγυριών θα παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share