Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: Δε θα υπάρξει νέα καραντίνα, προς απαγόρευση και τον Αύγουστο στα πανηγύρια

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση;

27 Ιουλίου 2020 14:51
Κορωνοϊός: Δε θα υπάρξει νέα καραντίνα, προς απαγόρευση και τον Αύγουστο στα πανηγύρια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, να επισημαίνει στο Mega πως δεύτερη καραντίνα δε θα υπάρξει λογικά, ενώ τα πανηγύρια μάλλον θα απαγορευτούν και τον Αύγουστο, κάτι που έχει τονιστεί εδώ και αρκετό καιρό και επιβεβαιώνεται ξανά.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης, η ελληνική οικονομία επανεκκίνησε καλά, παρά τα δεδομένα προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

«Ξεκίνησε και ξεκίνησε καλά η οικονομία. Είμαστε σε χρονιά ύφεσης, αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν μικρότερη ύφεση, για να βρεθούμε σε καλύτερο σημείο το 2021 και να επιταχύνουμε» τόνισε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν δεύτερο lockdown δεν θα υπάρξει με την έννοια που έλαβε χώρα το πρώτο.

«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορωνοϊού» είπε.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ενώ όπως γνωστοποίησε στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι την περιόδο της καραντίνας δεν υπήρξε αισχροκέρδεια, καθώς το υπουργείο παρακολουθούσε συνεχώς τις τιμές και την αγορά, ενώ μίλησε και για ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει ένα μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων.

Ο μηχανισμός αυτό θα πραγματοποιεί ελέγχους επί 24ώρου βάσεως κάνοντας ελέγχους σε τιμές, για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν τις παρατυπίες στο 1520.

Τέλος, διεμήνυσε ότι η αναστολή των πανηγυριών θα παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

«Βόμβα» Πέτσα: «Προσεχώς υποχρεωτική η μάσκα σε περισσότερους κλειστούς χώρους» - Παρατείνεται η χρήση της στα σούπερ μάρκετ

Τη διεύρυνση του μέτρου της χρήσης μάσκας και σε περισσότερους κλειστούς χώρους προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες: "Ο κύριος εχθρός βρίσκεται στο εσωτερικό και λέγεται εφησυχασμός" ανέφερε και συμπλήρωσε: "Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, θα γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε περισσότερους κλειστούς χώρους".

Αναφερθείς στην πορεία του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα, όπως την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είχε απαντήσει σε ένα σημαντικό ερώτημα, το οποίο έχει προκύψει μετά την ανακοίνωση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ και άλλους χώρους.

Παρατείνεται η χρήση της στα σούπερ μάρκετ

Νέα απόφαση για την χρήση μάσκας σε σούπερ μάρκετ για πελάτες και εργαζόμενους έλαβε χτες το βράδυ η κυβέρνηση και αναρτήθηκε σε ΦΕΚ. Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό έχει εισηγηθεί η επιστημονική επιτροπή.

Η ισχύς του μέτρου είναι έως τις 4 Αυγούστου ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα δοθεί και νέα παράταση.

Παρατείνεται η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share