Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Τα 10 κρούσματα στην Αττική - Συναγερμός στη χώρα

Πού εντοπίζονται τα 35 κρούσματα;

16 Ιουλίου 2020 18:57
Κορωνοϊός: Τα 10 κρούσματα στην Αττική - Συναγερμός στη χώρα

35 νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι ο απολογισμός του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Ελλάδα. Τα 18 από όσα είναι «εισαγόμενα» και έχουν επιβεβαιωθεί στις διάφορες πύλες εισόδου της χώρας- αεροδρόμια και χερσαίες εισόδους.

Αναλυτικά πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα

Σήμερα,16/7/2020, δηλώθηκαν τριάντα πέντε (35) κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

  • δεκατρία (13) κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • δέκα (10) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3939, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

1069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Ενημέρωση ξανά μόνο με Νίκο Χαρδαλιά

Η επιστροφή του Νίκου Χαρδαλιά είναι πραγματικότητα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, με τον Στέλιο Πέτσα να αναφέρει κάθε πότε θα το κάνει.

Συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε πως η ενημέρωση αυτή θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα. Στην εβδομαδιαία αυτήν αναφορά, ο κύριος Χαρδαλιάς θα μιλά για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, όπως και για ενδεχόμενα μέτρα που θα λαμβάνονται, ενώ συναγερμό εξέπεμψε για το ζήτημα και ο ΕΟΦ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση από τον κύριο Πέτσα, στις 20 Ιουλίου ξεκινούν και οι πτήσεις από τη Σουηδία. Η πρώτη ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας θα έρθει αυτή την Τρίτη (21/7).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share