Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στα 35 τα νέα κρούσματα

19 από το εξωτερικό

16 Ιουλίου 2020 17:30
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στα 35 τα νέα κρούσματα

35 νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι ο απολογισμός του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα 18 από όσα είχαν επιβεβαιωθεί έως πριν από λίγο είναι «εισαγόμενα» και έχουν επιβεβαιωθεί στις διάφορες πύλες εισόδου της χώρας- αεροδρόμια και χερσαίες εισόδους.

Είναι άγνωστο πόσα εκ των εισαγόμενων κρουσμάτων αφορούν σε Βρετανούς τουρίστες, ενώ ένα κρούσμα εντοπίζεται στη Μύκονο. Παράλληλα, αναμένονται και τα υπόλοιπα αποτελέσματα των περίπου 3.000 τεστ που έγιναν χθες σε Βρετανούς για να διαπιστωθεί ο βαθμός επιδημιολογικού κινδύνου από τους επισκέπτες από τη συγκεκριμένη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3939, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

1069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Ενημέρωση ξανά μόνο με Νίκο Χαρδαλιά

Η επιστροφή του Νίκου Χαρδαλιά είναι πραγματικότητα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, με τον Στέλιο Πέτσα να αναφέρει κάθε πότε θα το κάνει.

Συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε πως η ενημέρωση αυτή θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα. Στην εβδομαδιαία αυτήν αναφορά, ο κύριος Χαρδαλιάς θα μιλά για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, όπως και για ενδεχόμενα μέτρα που θα λαμβάνονται, ενώ συναγερμό εξέπεμψε για το ζήτημα και ο ΕΟΦ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση από τον κύριο Πέτσα, στις 20 Ιουλίου ξεκινούν και οι πτήσεις από τη Σουηδία. Η πρώτη ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας θα έρθει αυτή την Τρίτη (21/7).

Τρομακτικό βίντεο: Πως ο κορωνοϊός «κατέλαβε» τον κόσμο - Από το 1ο κρούσμα μέχρι τα 10.000.000 σε 6 μήνες!

Η εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» πρόβαλε ένα βίντεο το οποίο καταγράφει πως ο κορωνοϊός «κατέλαβε» τον κόσμο. Από το 1ο κρούσμα, στα 10.000.000 μέσε σε μόλις 6 μήνες! Παράλληλα, παρατάθηκαν τα μέτρα στις παραλίες την ώρα που η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας προβληματίζει την κυβέρνηση και την επιστημονική κοινότητα.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share