Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αγία Σοφία: Αφίσα του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας την δείχνει ως τζαμί

Γρήγορες οι διαδικασίες

10 Ιουλίου 2020 18:40
Αγία Σοφία: Αφίσα του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας την δείχνει ως τζαμί
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Μετά από το νέο διάταγμα που υπέγραψε η Τουρκία για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, οι διαδικασίες φαίνεται να είναι πολύ γρήγορες.

Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έκανε ανάρτηση στο Twitter, με αφίσα που δείχνει την Αγία Σοφία ως τζαμί, όπως και την παρουσιάζει επίσημα.

Έξω από την Αγία Σοφία έχουν συγκεντρωθεί Τούρκοι που πανηγυρίζουν για τη μετατροπή της εκκλησίας σε τέμενος, ενώ το σημείο είναι αποκλεισμένο από αστυνομικούς.

Ερντογάν: Αυτό το διάταγμα υπέγραψε για την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί - Δείτε τι έγραψε

Μετά από την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας με την οποία ακύρωνε το κυβερνητικό διάταγμα του 1934, με το οποίο είχε μετατραπεί σε μουσείο η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν υπέγραψε το νέο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε την υπογραφή του σε ένα νέο διάταγμα με το οποίο η Αγιά Σοφιά γίνεται τζαμί. Το διάταγμα το ανέβασε και στο twitter και το συνόδευε με την εξής φράση: «Με τις καλύτερες ευχές μου».

ένα νέο διάταγμα με το οποίο η Αγιά Σοφιά γίνεται τζαμί

Απύθμενο θράσος από τον Ταγίπ Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: «Κανείς δεν μπορεί να...»

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού ΣτΕ για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας.

Μετά την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το παρών σε τελετή στο Levent τζαμί στην Κωνσταντινούπολη και επιτέθηκε κατά της Ελλάδας, αλλά και όσων τοποθετήθηκαν υπέρ της, υπενθυμίζοντας την απόφαση της UNESCO.

“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στους χώρους προσευχής της χώρας μας, όπως δεν παρεμβαίνουμε εμείς σε άλλες χώρες. Οι κατηγορίες σε βάρος μας για την Αγιά Σοφιά, σημαίνουν επίθεση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, ενώ αναφέρθηκαν και στο φλέγον ζήτημα για το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share