Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ρολό κοτόπουλο με σαλμονέλα - Προσοχή

Πετάξτε το

24 Ιουνίου 2020 15:46
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ρολό κοτόπουλο με σαλμονέλα - Προσοχή

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακαλεί από την αγορά ρολό κοτόπουλο στο οποίο διαπιστώθηκε ότι περιέχει σαλμονέλα.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία «ΠΕΔΙΝΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ» με ημερομηνία παραγωγής 18/11/19 και ημερομηνία λήξης 18/11/20, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. από την εταιρεία Pimel Trading ltd., Vasil Aprilov Blvd. 157, Plovdiv, Βουλγαρία.

Στο συγκεκριμένο δείγμα διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Μάλιστα λίγες μέρες πριν ανακάλεσε και αυτό εδώ το τυρί κρέμα. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκι κοτόπουλου - Περιέχει σαλμονέλα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά μπιφτέκι κοτόπουλο στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας. Όσοι το έχετε αγοράσει να μην το καταναλώσετε!

Μετά από την ανάκληση αυτών των επικίνδυνων τροφίμων στην αγορά, έρχεται ακόμα ένα να προστεθεί στην λίστα. Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: «ΥΨΗΣΤΟΝ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ», αριθμού παρτίδας LOT 06720, με ημερομηνία ανάλωσης 09/03/2021 και ημερομηνία κατάψυξης 09/03/2020, που παράγεται από την εταιρεία «ΜΕΑΤΚΑ ΑΕ».

Στο συγκεκριμένο δείγμα διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Προειδοποιεί όσους το έχουν αγοράσει, να μην το καταναλώσουν.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share