Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εικόνες σοκ: Απίστευτη αστυνομική βία σε 18χρονο μαύρο στη Βρετανία (Video)

Σοκαριστικές στιγμές

22 Ιουνίου 2020 11:26
Εικόνες σοκ: Απίστευτη αστυνομική βία σε 18χρονο μαύρο στη Βρετανία (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σοκ προκαλούν οι εικόνες αστυνομικής βίας από Βρετανούς αστυνομικούς σε έναν 18χρονο μαύρο διαδηλωτή στην περιοχή Χάκνεϊ στη Βρετανία. Ενώ, τσακίζει κόκαλα ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των social media και δείχνει ένα 10χρονο αγοράκι να κρύβεται πίσω από ένα αυτοκίνητο μόλις βλέπει έναν αστυνομικό.

Στο βίντεο, που διέρρευσε τώρα αλλά αφορά σε παλαιότερο περιστατικό, διακρίνεται ο 18χρονος να είναι άοπλος, οι αστυνομικοί να του έχουν περάσει ήδη χειροπέδες και παρόλα αυτά να τον κλοτσούν στο πρόσωπο. Στο επεισόδιο του ανατολικού Λονδίνου, το οποίο σημειώθηκε στις 9 Απριλίου, ο 18χρονος άνδρας που δέχθηκε τη γονατιά ακούγεται να φωνάζει «δεν αντιστέκομαι» και «δεν έκανα τίποτα».

Σύμφωνα με τον Guardian ο 18χρονος συνελήφθη ενώ έκανε ποδήλατο. Οι εικόνες αυτές έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία. Εκατοντάδες ήταν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου με την ηγέτιδα του κινήματος «Black Lives Matter» να ζητεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Τι υποστηρίζει η αστυνομία

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον τρόπο επειδή έκαναν έρευνα για κάποιο όπλο στο πλαίσιο προληπτικών περιπολιών για δράση συμμοριών στην περιοχή προσθέτοντας ότι ο 18χρονος και οι άλλοι δύο ποδηλάτες που ήταν μαζί του δεν σταμάτησαν παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αστυνομικών.

Αστυνομικοί ψέκασαν στο πρόσωπο με χημικά 7χρονο αγόρι - Το βίντεο που προκαλεί οργή

Δεν έχει τελειωμό η ένταση απ’ άκρη σ’ άκρη των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς με τα περιστατικά αστυνομικής βίας να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Guardian και δείχνει ένα 7χρονο αγοράκι να ουρλιάζει από τους πόνους αφού έχει δεχθεί χημικά στο πρόσωπο προκαλεί οργή. Το περιστατικό συνέβη σε διαδήλωση στο Σιάτλ.

Ο μικρός βρέθηκε εκεί με τον πατέρα του ενώ στο βίντεο καταγράφηκαν οι αγωνιώδεις προσπάθειες αυτοπτών μαρτύρων να ανακουφίσουν το παιδί από τους πόνους.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, Μάντο Έιβερι, το αγόρι ήταν μαζί του αφού είχαν πάει να προσευχηθούν. Ξαφνικά, εμφανίστηκαν αστυνομικοί και έριξαν χημικά προς το πλήθος με ορισμένα εξ αυτών να πέφτουν κατευθείαν στο πρόσωπο του 7χρονου.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί και οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών που απαιτούν να μάθουν γιατί οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά ένα μικρό παιδί και πολύ περισσότερο γιατί δεν βοήθησαν στη συνέχεια.

Το μικρό αγόρι από την πλευρά του, το οποίο υπέστη χημικό έγκαυμα στο μάγουλο του, ρωτά συνεχώς τους γονείς του «τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;».

Ο πατέρας του δηλώνει οργισμένος τόσο με τους αστυνομικούς όσο και με τους διασώστες που ήταν παρόντες. «Δεν ξέρω αν θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα ή αν θέλατε να σπείρετε τον φόβο μέσα του. Πάντως τα καταφέρατε».

Οι γονείς του μικρού παιδιού αναρωτιούνται «πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κοιμούνται το βράδυ;».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share