Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

10χρονο αγοράκι βλέπει αστυνομικούς και κρύβεται μετά τη δολοφονία Φλόιντ - Σοκαριστικό βίντεο

Συγκλονιστική στιγμή

17 Ιουνίου 2020 14:41
10χρονο αγοράκι βλέπει αστυνομικούς και κρύβεται μετά τη δολοφονία Φλόιντ - Σοκαριστικό βίντεο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ραγίζει καρδιές ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των social media και δείχνει ένα 10χρονο αγοράκι να κρύβεται πίσω από ένα αυτοκίνητο μόλις βλέπει έναν αστυνομικό να περνάει με το περιπολικό. Ενώ, ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Guardian και δείχνει ένα 7χρονο αγοράκι να ουρλιάζει από τους πόνους αφού έχει δεχθεί χημικά στο πρόσωπο προκαλεί οργή.

Το αγοράκι, όπως αναφέρει ο Independent, έπαιζε μπάσκετ στον δρόμο έξω από το σπίτι του στο Κονέκτικατ όταν είδε ένα περιπολικό να περνά. Τότε, φαίνεται στο βίντεο να κρύβεται πίσω από ένα αυτοκίνητο μέχρι που το περιπολικό φεύγει και το παιδάκι ξαναπαίζει.

Το βίντεο ανέβασε στο βίντεο ο πατέρας του παιδιού γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Αμφιταλαντεύτηκα για το αν έπρεπε να ανεβάσω αυτό το βίντεο. Όταν ρώτησα τον γιο μου γιατί το έκανε αυτό μου απάντησε “επειδή σκότωσαν τον Τζορτζ Φλόιντ. Έμεινα άναυδος και του είπα “εντάξει μικρέ”. Δεν ήξερα και ακόμα δεν ξέρω τι έπρεπε να απαντήσω».

Απίστευτο: Αστυνομικοί σταμάτησαν ζευγάρι μαύρων επειδή... οδηγούσαν αμάξι

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε τόπο στη Βρετανία, με δύο αστυνομικούς να σταματούν ένα μεσήλικο ζευγάρι μαύρων, επειδή τόλμησε να... οδηγήσει με αυτοκίνητο στο δρόμο.

Αυτό, που προβλήθηκε σε βίντεο, το οποίο έγινε viral στα social media, προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων, με τον άνδρα αστυνομικό, μάλιστα, να κατηγορεί το ζευγάρι, ότι «χώθηκε στον όχλο» των διαδηλωτών για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, για το θάνατο του οποίου τοποθετήθηκε έως και η Μέγκαν Μαρκλ.

Το ζεύγος είναι η Ινγκρίντ Αντουάν-Ονιγιόκε, 47 ετών, και ο Φαλίλ Ονιγιόκε, 50 ετών, τους οποίους οι αστυνομικοί σταμάτησαν στο Ίπσουιτς, τη στιγμή που πήγαιναν στο σπίτι της μητέρας της γυναίκας. Στο περιστατικό, ο άνδρας αστυνομικός τους κατηγορεί για το ότι οδηγούσαν το όχημα, ζητώντας την άδεια.

«Μας κοροϊδεύετε. Καταλαβαίνετε, μήπως, γιατί ο κόσμος είναι εκνευρισμένος;», του αναφέρει η γυναίκα, με τον αστυνομικό να επιμένει να πάρει την άδεια οδήγησης. Το ζευγάρι από το Ουότφορντ είχε επισκεφθεί τη μητέρα της Αντουάν-Ονιγιόκε με αφορμή την ανακαίνιση του σπιτιού της.

Την έκρηξη έφερε η γυναίκα αστυνομικός, η οποία τους είπε πως... χάθηκαν στον όχλο της διαδήλωσης για τον Τζορτζ Φλόιντ και αντιδρούν υπερβολικά, με τον άνδρα να συμπληρώνει πως είναι ύποπτοι.

«Είναι αηδιαστικό αυτό που κάνετε», είπε η κυρία Αντουάν-Ονιγιόκε. Η κόρη τους, ύστερα, δημοσίευσε το βίντεο που μαγνητοσκόπησε η Ινγκρίντ, με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος και η Αστυνομία του Σάφολκ να απολογηθεί.

«Προσπαθούμε πάντα να σιγουρέψουμε, ότι η Αστυνομία δείχνει σεβασμό και δικαιοσύνη σε όλες τις κοινότητές της, ενώ μαθαίνει, όποτε αυτές οι αξίες δε συναντώνται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Η γιαγιά μου και ο θείος μου ζουν στο Ίπσουιτς. Ο θείος μου και η αφρικανική κοινότητα έθεσαν θέμα στην Αστυνομία για αυτό που έγινε και πρέπει να σας πω, ότι υπάρχει η πιθανότητα κόντρας με τη γυναίκα αστυνομικό από παλιά», αποκαλύπτει η Μάγια, κόρη του ζευγαριού, περιγράφοντας το περιστατικό. Για την ιστορία, πάντως, το ζευγάρι έδειξε την άδεια οδήγησης και οι αστυνομικοί έφυγαν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share