Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Ήμουν 11-12 ετών όταν...» - Σοκάρει η μαρτυρία της Μέγκαν Μαρκλ

Απίστευτο!

11 Ιουνίου 2020 16:02
«Ήμουν 11-12 ετών όταν...» - Σοκάρει η μαρτυρία της Μέγκαν Μαρκλ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκάρει η μαρτυρία της Μέγκαν Μαρκλ, η οποία μίλησε για ένα φοβερό περιστατικό στα 11-12 χρόνια της, που έχει σχέση με επεισόδια που έγιναν το 1992 στο Λος Άντζελες, καταγγέλλοντας το ρατσισμό, με αφορμή το θάνατο του Τζορζ Φλόιντ.

Η πρώην Δούκισσα του Σάσεξ δεν είχε πάρει το λόγο μέχρι πρόσφατα, έχοντας επιλέξει αρχικά να διατηρήσει τη σιωπή της, μην έχοντας βρει ακόμη τα κατάλληλα λόγια, για να εκφραστεί. Η ίδια, όμως, στην τελευταία της δήλωση, ανέφερε πως το να μην πει κανείς τίποτα είναι, στην πραγματικότητα, το λάθος.

Σε ένα βίντεο, με το οποίο απευθύνεται σε μαθητές του παλιού της σχολείου στο Λος Άντζελες, αναφέρει τη δική της επίπονη ανάμνηση, που έζησε ως παιδί, με την πόλη να καίγεται εξαιτίας του μίσους και της ρατσιστικής βίας.

Το 1992, συγκεκριμένα, τέσσερις αστυνομικοί είχαν χτυπήσει τον Ρόντνεϊ Κινγκ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, με την απόφαση της Δικαιοσύνης να ρίχνει την χώρα στο χάος. «Ήμουν 11-12 ετών και ετοιμαζόμουν να πάω σχολείο το φθινόπωρο, όταν υπήρχαν οι διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες, που προκλήθηκαν από μια ρατσιστική πράξη εξίσου άσχημη. Θυμάμαι τις φωτιές και το πώς φοβόμουν τότε, για να γυρίσω σπίτι», αναφέρει η Μέγκαν.

Η ίδια συνεχίζει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, μιλώντας για «το μαύρο ουρανό, τη μυρωδιά του καπνού, την φωτιά που έβγαινε από τα κτίρια, τους ανθρώπους που έτρεχαν έξω από τα κτίρια με τσάντες», ενώ συμπληρώνει πως «δε θα ξεχάσω ποτέ τις εικόνες αυτών των ανθρώπων, που είχαν τα όπλα στα χέρια. Θυμάμαι, κοντά μου, τα δέντρα που είχαν καεί εντελώς. Είναι αναμνήσεις που δε θα ξεχάσω ποτέ».

Η Μέγκαν, λοιπόν, γνωρίζει πολύ καλά πώς είναι αυτό το καθεστώς φόβου, το οποίο και ζει τώρα με τον Χάρι, και, απευθυνόμενη στους μαθητές, τόνισε πως «πρέπει όλο αυτό να γίνει κομμάτι μιας ιστορίας που μαθαίνουμε, όχι της πραγματικότητάς σας, αλλιώς δε θα έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε τον κόσμο, σε ένα μέρος που αξίζουμε».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share