Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Η 35χρονη δεν είναι ψυχικά ασθενής» - Ανατροπή από γνωστό ψυχίατρο για την 34χρονη Ιωάννα

Πώς εξηγείται η συμπεριφορά της;

18 Ιουνίου 2020 19:04
«Η 35χρονη δεν είναι ψυχικά ασθενής» - Ανατροπή από γνωστό ψυχίατρο για την 34χρονη Ιωάννα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Την ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας για την επίθεση με βιτριόλι η άποψη ενός γνωστού ψυχιάτρου, ο οποίος αναφέρθηκε στην 35χρονη κατηγορούμενη, θεωρώντας πως δεν πρόκειται για ψυχικά ασθενή.

Ο κύριος Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στο Open, επέμεινε στη θέση του πως δεν πρόκειται για ψυχωτικό άτομο, παρά τα σοκαριστικά στοιχεία που έρχονται στην φόρα, τονίζοντας πως όσα ζήτησε στην φυλακή η 35χρονη, είναι ενδεικτικά του ισχυρισμού του.

«Βλέπω την κατηγορούμενη να τρώει και να μιλάει κανονικά. Απαίτησε να δουλέψει και πήρε ένα ευρύχωρο κελί. Αυτό είναι το πολύ μεγάλο ερωτηματικό. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη, γιατί είμαι ο μόνος που παλεύει αυτές τις μέρες και, με όλο το σεβασμό στους αρρώστους, λέει πως η κοπέλα αυτή δεν είναι άρρωστη», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Στη συνέχεια, ο κύριος Σούρας πρόσθεσε πως ο ισχυρισμός για 4 ημέρες αυπνίας και μη κατανάλωσης φαγητού, που ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της 35χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου, δεν μπορούν να έχουν βάση. «Το να μην κοιμηθείς καλά είναι πιθανό, το να μην κοιμηθείς καθόλου δε γίνεται», ήταν το σχόλιο του.

Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα ψυχωτικού τον νεαρό που σκότωσε τη μητέρα του στο Μενίδι, επειδή χαμήλωσε τη μουσική, για να επισημάνει πως η 35χρονη δεν αποτελεί τέτοια περίπτωση.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί ήθελε τον αλλοδαπό η 35χρονη;

Προβληματισμό στις Αρχές που ερευνούν την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, προκαλεί η περιγραφή της δράστιδος από το θύμα και, συγκεκριμένα, η περιγραφή της μάσκας που φορούσε η 35χρονη γυναίκα που έριξε καυστικό υγρό στην Ιωάννα.

Η περιγραφή της 34χρονης Ιωάννας έρχεται σε αντίφαση με τις εικόνες της 35χρονης δράστιδας, έτσι όπως την κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. “Όταν σήκωσα το βλέμμα μου είδα ξαφνικά μπροστά μου μία γυναικεία φιγούρα που φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, η οποία ήρθε κοντά μου, με κοίταξε στα μάτια και και χωρίς να μου πει τίποτα μου έριξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό”, ανέφερε η 34χρονη Ιωάννα.

Η Ιωάννα μιλά για μαύρη μάσκα, ωστόσο, τα πλάνα της δράστιδος δείχνουν μια γυναίκα με άσπρη μάσκα. Οι εικόνες είναι λίγα λεπτά μετά την επίθεση, όταν η 35χρονη Έφη πηγαίνει στο ταξί για να φύγει από το σημείο.

Βέβαια, υπάρχει περίπτωση η 35χρονη γυναίκα να πέταξε τη μάσκα που φορούσε, καθώς είχε τον χρόνο για να το πράξει. Επίσης, υπάρχει μία μαρτυρία από τις πρώτες μέρες των ερευνών, που έκανε λόγο για μια γυναίκα η οποία έτρεχε γρήγορα και πέταξε στους θάμνους μια μαύρη μάσκα.

Το θέμα της μάσκας προβληματίζει την ανάκριση, όπως, επίσης, και το τηλεφώνημα στον αλλοδαπό. Ο συγκάτοικος του αλλοδαπού, δήλωσε στις αρχές πως μίλησε και ο ίδιος με την 35χρονη και ότι η γυναίκα τους ήθελε για να της φτιάξουν τον κήπο στο σπίτι της.

Οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν σκληρή και αποστασιοποιημένη την 35χρονη Έφη. Αρνείται να δει ακόμη και τους δικούς της, ενώ δέχτηκε μόνο τον αδελφό της, που της πήγε κάποια ρούχα. Η 35χρονη δεν έχει ομολογήσει ακόμη και δεν απαντά σε καμία ερώτηση, ενώ όπως είπε ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, έχει να φάει και να κοιμηθεί τρία μερόνυχτα.

Αρνείται συνολικά να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της δικογραφίας, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ δήλωσε πως η ψυχολογική κατάσταση της κατηγορούμενης τον εμποδίζει να συνεργαστεί μαζί της.

Η 35χρονη Έφη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή το πρωί της Τρίτης (16/05), ενώ θα κριθεί το αν θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share