Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί ήθελε τον αλλοδαπό η 35χρονη;

Ανατροπή με τη μάσκα της 35χρονης Έφης.

18 Ιουνίου 2020 14:41
Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί ήθελε τον αλλοδαπό η 35χρονη;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προβληματισμό στις Αρχές που ερευνούν την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, προκαλεί η περιγραφή της δράστιδος από το θύμα και, συγκεκριμένα, η περιγραφή της μάσκας που φορούσε η 35χρονη γυναίκα που έριξε καυστικό υγρό στην Ιωάννα.

Η περιγραφή της 34χρονης Ιωάννας έρχεται σε αντίφαση με τις εικόνες της 35χρονης δράστιδας, έτσι όπως την κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. “Όταν σήκωσα το βλέμμα μου είδα ξαφνικά μπροστά μου μία γυναικεία φιγούρα που φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, η οποία ήρθε κοντά μου, με κοίταξε στα μάτια και και χωρίς να μου πει τίποτα μου έριξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό”, ανέφερε η 34χρονη Ιωάννα.

Η Ιωάννα μιλά για μαύρη μάσκα, ωστόσο, τα πλάνα της δράστιδος δείχνουν μια γυναίκα με άσπρη μάσκα. Οι εικόνες είναι λίγα λεπτά μετά την επίθεση, όταν η 35χρονη Έφη πηγαίνει στο ταξί για να φύγει από το σημείο.

Βέβαια, υπάρχει περίπτωση η 35χρονη γυναίκα να πέταξε τη μάσκα που φορούσε, καθώς είχε τον χρόνο για να το πράξει. Επίσης, υπάρχει μία μαρτυρία από τις πρώτες μέρες των ερευνών, που έκανε λόγο για μια γυναίκα η οποία έτρεχε γρήγορα και πέταξε στους θάμνους μια μαύρη μάσκα.

Το θέμα της μάσκας προβληματίζει την ανάκριση, όπως, επίσης, και το τηλεφώνημα στον αλλοδαπό. Ο συγκάτοικος του αλλοδαπού, δήλωσε στις αρχές πως μίλησε και ο ίδιος με την 35χρονη και ότι η γυναίκα τους ήθελε για να της φτιάξουν τον κήπο στο σπίτι της.

Οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν σκληρή και αποστασιοποιημένη την 35χρονη Έφη. Αρνείται να δει ακόμη και τους δικούς της, ενώ δέχτηκε μόνο τον αδελφό της, που της πήγε κάποια ρούχα. Η 35χρονη δεν έχει ομολογήσει ακόμη και δεν απαντά σε καμία ερώτηση, ενώ όπως είπε ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, έχει να φάει και να κοιμηθεί τρία μερόνυχτα.

Αρνείται συνολικά να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της δικογραφίας, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ δήλωσε πως η ψυχολογική κατάσταση της κατηγορούμενης τον εμποδίζει να συνεργαστεί μαζί της.

Η 35χρονη Έφη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή το πρωί της Τρίτης (16/05), ενώ θα κριθεί το αν θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

Ο δικηγόρος της Εφης περιγράφει σε τι κατάσταση βρίσκεται η πελάτισσά του

Ότι βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και ότι δεν κοιμάται αλλά ούτε και τρώει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο δικηγόρος της 35χρονης που φέρεται να επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα με βιτριόλι.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου επισήμανε ότι θα συνεχίσει να την υπερασπίζεται γιατί δε θέλει να εγκαταλείπει «οποιονδήποτε κατηγορούμενο που είναι κρατούμενος και βρίσκεται στο πάτωμα».

Αναφερόμενος στην ψυχολογική κατάσταση της 35χρονη Έφης δήλωσε ότι για τέταρτο 24ωρο είναι άυπνη και χωρίς φαγητό και πρόσθεσε ότι αρνείται να αποδεχτεί την πραγματικότητα της δικογραφίας κι έχει αποστροφή προς την όλη υπόθεση.

Ο ίδιος επιμένει στην ψυχιατρική εξέταση καθώς, όπως υποστηρίζει, όταν ο κατηγορούμενος αρνείται την πραγματικότητα, πρέπει να αναδεικνύονται τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά και οι συνθήκες τελέσεως της πράξης.

Όσον αφορά για την άρτια μελετημένη και οργανωμένη επίθεση, ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε ότι ακόμα και «βαριά ψυχωσικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν πράξεις με εξαιρετική οργάνωση και με υψηλό δείκτη ευφυΐας». Ακόμη συμπλήρωσε ότι «δεν είναι η πρόθεσή μου να οδηγήσω, με τις ενέργειές μου, την ανάκριση στο να την βγάλω ακαταλόγιστη ή τρελή. Ωστόσο πρέπει να δοθεί απάντηση στο ψυχολογικό υπόβαθρο αυτής της υποθέσεως. Γιατί κατά τα άλλα η δικογραφία βοά».

Αύριο η απολογία

Αύριο Τρίτη, η 35χρονη Έφη απολογείται και ο κ. Κεχαγιόγλου εκτιμά πως δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μην προφυλακιστεί.

Κατά πληροφορίες του κ. Κεχαγιόγλου, μάλιστα, οι αρχές θα εισφέρουν νέα στοιχεία στη δικογραφία. Επαίνεσε δε την ΕΛΑΣ για την εξαιρετικά μεθοδική δουλειά που έκανε για να ξεδιαλύνει την υπόθεση ανεξαρτήτως της εμπλοκής ή όχι της εντολέως του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share