Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πανελλαδικές 2020: Φόβοι σε Εξεταστικό Κέντρο για κρούσμα κορωνοϊού - Μαθητής εμφάνισε πυρετό

Συναγερμός

17 Ιουνίου 2020 18:25
Πανελλαδικές 2020: Φόβοι σε Εξεταστικό Κέντρο για κρούσμα κορωνοϊού - Μαθητής εμφάνισε πυρετό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Υποψήφιος μαθητής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εμφάνισε πυρετό και έντονο πονοκέφαλο σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση σε Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής καθώς υπήρχαν φόβοι ότι επρόκειτο για κρούσμα κορωνοϊού. Ενώ, πριν από λίγο ανακοινώθηκαν 55 νέα κρούσματα στη χώρα μας και 2 θάνατοι.

Άμεσα βρέθηκαν στο Εξεταστικό Κέντρο μετέβησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων της Περιφέρειας, και επικοινώνησαν με την Εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας για θέματα κορωνοϊού και Γενική Γραμματέα του υπουργείου, Αναστασία Γκίκα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα esos.gr ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής επικοινώνησε με την οικογένεια του μαθητή για την ασφαλή απομάκρυνσή του από το Εξεταστικό Κέντρο.

Σημειώνεται πως πηγές του υπουργείου Παιδείας καθησυχάζουν καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να πρόκειται για κρούσμα κορωνοϊού.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα δήλωσε στο alfavita.gr:

«Μας έχουν καλέσει αυτές τις μέρες από πολλά σχολεία-εξεταστικά κέντρα, λχ από τον Αγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, κα. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί ως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα».

Κορωνοϊός: «Να πάρετε το πλοίο και να πάτε διακοπές» - Η προτροπή της καθηγήτριας Πνευμονολογίας Αλεξάνδρας Κοτανίδου (Video)

«Να πάτε διακοπές με πλοίο» κάλεσε τους πολίτες η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Αναστασία Κοτανίδου. Ενώ, χθες αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα στον δήμο Ιάσμου στη Ροδόπη, ενώ σε καραντίνα θα τεθεί ο οικισμός του Ιάσμου μετά από κρούσματα του φονικού ιού.

«Να πάρει το πλοίο και να πάει στις διακοπές του όποιος το έχει κανονίσει» είπε η κυρία Κοτανίδου. «Έχουμε οργανώσει ένα σχέδιο για όλη την Ελλάδα, όλες οι περιοχές, ακόμα και τα μικρά νησιά είναι καλυμμένα για την αντιμετώπισε κρούσματος. Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Το σύστημα αεροδιακομιδών δεν είναι σε επαρκές σημείο αλλά έχει γίνει συνεννόηση με την Πολεμική Αεροπορία» ανέφερε η κυρία Κοτανίδου.

Τα πρωτόκολλα στο μεγαλύτερό τους μέρος μπορούν να εφαρμοστούν αλλά χρειάζεται από όλους μία ευελιξία. Δεν μπορούμε να βγάλουμε ένα πρωτόκολλο που να ικανοποιεί και τον τελευταίο κάτοικο ενός ακριτικού νησιού», σχολίασε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share