Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Άρση μέτρων: Μαζική έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το πρώτο μεγάλο τεστ για τον κορωνοϊό

6 Ιουνίου 2020 15:25
Άρση μέτρων: Μαζική έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μαζική είναι η έξοδος των πολιτών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με την Κυβέρνηση να αναμένει τα αποτελέσματα της κινητικότητας αυτής επιδημιολογικά και όχι μόνο, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού.

Οι τουριστικοί προορισμοί αναμένουν το πρώτο κύμα των Ελλήνων τουριστών, με στόχο να κάνουν «ποδαρικό» στη νέα σεζόν, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, με το άνοιγμα των ξενοδοχείων και καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας, ενώ εδώ δείτε το πώς θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια, ανοίγοντας σήμερα (6/6) το εσωτερικό τους.

Μέχρι τις 12 το πρωί του Σαββάτου, δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις δύο εθνικές οδούς που οδηγούν εκτός Αθήνας ούτε στο λιμάνι του Πειραιά. Τα πλοία πάντα φεύγουν σχεδόν γεμάτα από τα λιμανια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στο μεταξύ, η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να διευκολύνει τις μετακινήσεις των εκδρομέων.

"Αυτό το τριήμερο θα..." - Ξεκάθαρο μήνυμα Χαρδαλιά μέσω Facebook

Μετά την αυξημένη κίνηση στα διόδια της Αττικής που επιβεβαίωσε την έξοδο των Αθηναίων για το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο είναι και το πρώτο μετά την άρση των μέτρων και το lockdown, το δικό του μήνυμα μέσω Facebook θέλησε να στείλει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Επιχειρώντας ίσως με αυτόν τον τρόπο να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και διαβλέποντας τον κίνδυνο υπερβολικής «χαλάρωσης», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια οδυνηρή «έξαρση» των κρουσμάτων

«Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας. Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός» έγραψε στο Facebook.

Και συνέχισε: «Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά! Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μέχρι τώρα προσπάθειά μας και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα...».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share