Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

"Αυτό το τριήμερο θα..." - Ξεκάθαρο μήνυμα Χαρδαλιά μέσω Facebook

Όλα όσα είπε!

5 Ιουνίου 2020 22:12
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Μετά την αυξημένη κίνηση στα διόδια της Αττικής που επιβεβαίωσε την έξοδο των Αθηναίων για το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο είναι και το πρώτο μετά την άρση των μέτρων και το lockdown, το δικό του μήνυμα μέσω Facebook θέλησε να στείλει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Επιχειρώντας ίσως με αυτόν τον τρόπο να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και διαβλέποντας τον κίνδυνο υπερβολικής «χαλάρωσης», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια οδυνηρή «έξαρση» των κρουσμάτων

«Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας. Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός» έγραψε στο Facebook.

Και συνέχισε: «Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά! Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μέχρι τώρα προσπάθειά μας και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα...».

Χαρδαλιάς ανάρτηση Facebook

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς το Κατάρ μέχρι 15 Ιουνίου

Η τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας προκάλεσε ανησυχία στις αρχές, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αποφασίζει την αναστολή των πτήσεων από και προς το Κατάρ μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στη χθεσινή (1/6) πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Επίσης, ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020, ενώ 91 άτομα τίθενται σε καραντίνα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share