Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

7χρονο κορίτσι πέθανε από τον κορωνοϊό (Video)

Θρήνος

5 Ιουνίου 2020 07:22
7χρονο κορίτσι πέθανε από τον κορωνοϊό (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα 7χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα Αμερικανικά ΜΜΕ, η Ορεα Σότο Μοράλες, αν και δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, έχασε την μάχη με την ζωή μετά από επιπλοκές που παρουσίασε. Ενώ, μία 30χρονη έγκυος από τον Βόλο διαγνώστηκε θετική στον φονικό ιό.

Το 7χρονο κορίτσι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό όπως και οι γονείς της (ήταν ασυμπτωματικοί), αλλά την Παρασκευή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς διαπιστώθηκε πως ο εγκέφαλός της άρχισε να διογκώνεται. Μία ημέρα μετά έπεσε σε κώμα και την Δευτέρα απεβίωσε, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

«Αρχίσαμε να έχουμε συμπτώματα πριν μία εβδομάδα. Όλοι το συνδέουν με τους ηλικιωμένους, καθώς νομίζουν ότι μόνο αυτοί αρρωσταίνουν σοβαρά, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η αδερφή μου το κατάλαβε», είπε η Τζένιφερ Μοράλες.

Η υπόθεση της 7χρονης είχε συγκινήσει την τοπική κοινωνία και είχαν μαζευτεί χρήματα προκειμένου να καλυφθεί η νοσηλεία της. Το σχολείο της, το Creekside Elementary School, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την θλίψη του για την απώλεια της μικρής Σότο.

43χρονη μητέρα συναντά τις κόρες της έπειτα από 63 ημέρες λόγω του κορωνοϊού - Συγκλονιστικό βίντεο

Αυτή είναι η συγκινητική στιγμή που μια 43χρονη μητέρα συναντά τις μικρές κορούλες της μετά από 63 ημέρες μακριά τους, εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού. Ενώ, μια 30χρονη έγκυος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η 43χρονη Σούζαν Βον από το Νόρφολκ εργάζεται ως νοσοκόμα χειρουργείου στο νοσοκομείο Queen Elizabeth Hospital. Η πανδημία κορωνοϊού την ανάγκασε να αποχωριστεί τις δυο κόρες της, Μπέλα 9 ετών και Χέτι 7 ετών, για 9 ολόκληρες εβδομάδες.

Όλο αυτό το διάστημα, τις κόρες της πρόσεχε η αδερφή της Σάρλοτ, που κατέγραψε σε βίντεο τη συγκινητική στιγμή της επανένωσής τους έπειτα από περισσότερο από 2 μήνες, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Δείτε το βίντεο:

Встреча с мамой

Дети видят маму впервые за несколько месяцев, все это время она работала с коронавирусными пациентами

Posted by Lenta.Ru on Wednesday, June 3, 2020

5 μηνών βρέφος «νίκησε» τον κορωνοϊό - Έπειτα από 54 ημέρες στο νοσοκομείο και 32 ημέρες σε κώμα

Βρέφος μόλις πέντε μηνών, έπειτα από 54 ημέρες στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τις 32 βρισκόταν σε τεχνητό κώμα λόγω του κορωνοϊού, πηγαίνει στο σπίτι του νικητής. Ενώ, ανείπωτη θλίψη επικρατεί στη Νότια Αφρική με ένα βρέφος μόλις 2 ημερών να πεθαίνει από τον κορωνοϊό και έγινε έτσι ένα από τα μικρότερα ηλικιακά θύματα του φονικού ιού.

«Είχε κάποια δυσκολία στην αναπνοή και οι γιατροί πίστευαν ότι ήταν βακτηριακή λοίμωξη. Αλλά το φάρμακο δεν λειτούργησε και χειροτέρευσε. Τότε εγώ και η σύζυγός μου αποφασίσαμε να τον πάμε σε άλλο νοσοκομείο και του έκαναν τεστ. Ήταν κορωνοϊός», δήλωσε ο Wagner Andrade.

Άγνωστο παραμένει πώς κόλλησε ο μικρός τον ιό. Σύμφωνα με τον πατέρα του μπορεί να εκτέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε σπίτι συγγενή.

«Η γυναίκα μου παρατήρησε θόρυβο στην αναπνοή του. Καλέσαμε γιατρούς και μία από αυτούς μας είπε να ηχογραφήσουμε την ανάσα του. Όταν το άκουσε, μας είπε να πάμε αμέσως στο νοσοκομείο». Ο Andrade και η σύζυγός του, Viviane Monteiro, λένε ότι ήταν ένα «θαύμα» που ο Dom ανέκαμψε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share