Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Σοκ: Πέθανε βρέφος δύο ημερών - Είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό

Ανείπωτη θλίψη

21 Μαΐου 2020 18:01
Σοκ: Πέθανε βρέφος δύο ημερών - Είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ανείπωτη θλίψη στη Νότια Αφρική με ένα βρέφος μόλις 2 ημερών να πεθαίνει από τον κορωνοϊό και έγινε έτσι ένα από τα μικρότερα ηλικιακά θύματα του φονικού ιού. Ενώ, σε κρίσιμη κατάσταση αλλά σταθερή είναι το το 8 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Παίδων.

Η μητέρα του είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και στη συνέχεια βρέθηκε και το βρέφος, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και χρειαζόταν αναπνευστήρα, πρόσθεσε ο υπουργός.

Το βρέφος γεννήθηκε με βραδυκαρδία και ο ιατροδικαστής κατέγραψε ως κύρια αιτία θανάτου την οξεία υποξική - ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια, γνωστή και ως περιγεννητική ασφυξία, που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν αιματώνεται ούτε οξυγονώνεται επαρκώς, ενώ ο κορωνοϊός καταγράφηκε ως δευτερεύουσα αιτία θανάτου.

Σοκ: Πέθανε βρέφος 6 εβδομάδων από κορωνοϊό

Ένα βρέφος μόλις έξι εβδομάδων κατέληξε από τον κορωνοϊό στη Βρετανία, σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της Indepedent. Επίσης, στη Βρετανία «ραγίζει» καρδιές η μοναδική ιστορία ενός βρέφους μόλις έξι μηνών από το Λίβερπουλ που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο θάνατος του βρέφους ανακοινώθηκε ανάμεσα στους συνολικά 332 ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες, αν το βρέφος έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα του κοροναϊου το τελευταίο 24ωρο ήταν 103 ετών, ενώ 22 από τους 332 ασθενείς ηλικίας μεταξύ 40 και 96 ετών, δεν έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, όπως ανακοίνωσε η NHS.

Σοκ! Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος βρέφους από κορωνοϊό

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος βρέφους από κορωνοϊό στο Σικάγο. Τη δυσάρεστη ανακοίνωση έκανε η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Ιλινόις.

«Δεν υπήρξε προηγουμένως θάνατος βρέφους που να σχετίζεται με τον COVID-19. Βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου», ανέφερε η Ezike. «Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτού του θανατηφόρου ιού, αν όχι για να προστατευθούμε, τουλάχιστον να προστατέψουμε τους γύρω μας» σχολίασε η Διευθύντρια..

Ο θάνατος ενός παιδιού ηλικίας μικρότερης του ενός έτους από κορωναϊό έχει αναφερθεί προηγουμένως στην Κίνα. Το παιδί αυτό έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Ωστόσο τρομακτικά είναι τα συνολικά νούμερα νεκρών από κορωνοϊό παγκοσμίως, δείτε εδώ τα κρούσματα και τους θανάτους ανά χώρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share