Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Εξελίξεις για την 34χρονη Ιωάννα: Αυτήν ξεχώρισε η Αστυνομία ως δράστιδα

Ποια στοιχεία τους οδηγούν εκεί;

1 Ιουνίου 2020 17:11
Εξελίξεις για την 34χρονη Ιωάννα: Αυτήν ξεχώρισε η Αστυνομία ως δράστιδα

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, αφού η Αστυνομία έχει μεν συλλέξει πληροφορίες για πέντε υποψήφιες δράστιδες, αλλά τώρα φαίνεται πως, με κάθε επιφύλαξη, ξεχώρισε τη μία που πιθανότητα προχώρησε στην αισχρή πράξη, με το επόμενο 48ωρο να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Για τη Νο1 ύποπτη, συγκεκριμένα, υπάρχουν ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις. Θεωρητικά είχε κίνητρο να επιτεθεί στην Ιωάννα, ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά στους αστυνομικούς. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε στο παρελθόν κόντρα με την 33χρονη, όπως προέκυψε από καταθέσεις.

Το υλικό από τα βίντεο δεν έχει ρίξει όσο φως θα ήθελαν οι αστυνομικοί στην έρευνα, ενώ οι μάρτυρες αποδείχτηκαν λίγοι και όχι ιδιαίτερα διαφωτιστικοί. Κάποιοι εξ αυτών, ωστόσο, αποτέλεσαν εξαίρεση και έδωσαν κατεύθυνση στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Το σημείο-«κλειδί» στις έρευνες είναι τα αποτελέσματα από τη σάρωση των κινητών τηλεφώνων.

Οι αστυνομικοί περιμένουν να δουν εάν θα προκύψει ταυτοποίηση σήματος από την ώρα της επίθεσης στην Καλλιθέα με το κινητό τηλέφωνο της Νο1 υπόπτου. Παράλληλα, στο ίδιο κάδρο υπόπτων βρίσκονται άλλες τέσσερις γυναίκες. Οι άντρες της Ασφάλειας περιμένουν με αγωνία και τυχόν ταυτοποίηση των κινητών τηλεφώνων κάποιας εκ των τεσσάρων υπόπτων.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχει γίνει πρόοδος στις έρευνες σε σχέση με το πώς έφτασε η δράστις στο σημείο της επίθεσης αλλά και στο πως έφυγε. Η δράστις φαίνεται ότι έλαβε όλα τα μέτρα προκειμένου οι αστυνομικοί να μη μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη της από τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποίησε, γεγονός που επιβεβαιώνει την καλή οργάνωση της επίθεσης.

Η 33χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου θα την επισκεφτούν εντός της εβδομάδας άντρες της Ασφάλειας για να της πάρουν νέα κατάθεση.

Επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη: Το λάθος της «μαυροφορεμένης» που φέρνει ραγδαίες εξελίξεις (Video)

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό της «μαυροφορομένης» δράστριας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα, στην Καλλιθέα, με το λάθος της να βρίσκεται στο επίκεντρο των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μαυροφορεμένη» έκανε ένα μοιραίο λάθος, το οποίο θα οδηγήσει στα ίχνη της. Επίσης, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας έχουν βάλει στο μικροσκόπιο πέντε ύποπτες γυναίκες.

Συγκεκριμένα η δράστρια είχε μισθώσει το ταξί, με το οποίο πήγε στον τόπο του εγκλήματος, μέσω εφαρμογής στο κινητό της ή στον υπολογιστή της. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ένα ακόμη λάθος της μαυροφορεμένης, που θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου, ήταν πως κουβαλούσε το κινητό τηλέφωνο στην τσάντα της, τόσο την ημέρα που έριξε το βιτριόλι, όσο και τις δύο προηγούμενες που κατασκόπευε το χώρο.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας έχουν καταφέρει να συνθέσουν ένα πλαίσιο σχέσεων και επαφών μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων, που η ανάλυση τόσο των τηλεφωνικών κλήσεων όσο και της χαρτογράφησης των μετακινήσεων από τις κυψέλες κινητής τηλεφωνίας, θα τους δώσει διαυγή εικόνα για το τι συνέβη όχι μόνο εκείνη την ημέρα, αλλά και τις δύο προηγούμενες ημέρες.

«Ζητήσαμε να γίνει άρση είκοσι τηλεφωνικών αριθμών που θεωρούμε ότι ανήκουν σε άτομα που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση. Όμως δεν περιοριζόμαστε στο πρωινό της 20ης Μαίου αλλά και στο διάστημα των δύο προηγούμενων ημερών καθώς οι εκτιμήσεις λένε ότι η δράστρια επισκέφθηκε το σημείο τουλάχιστον άλλες δύο φορές και ενδεχομένως την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης να έκρυψε στο χώρο το δοχείο με το βιτριόλι» αναφέρει στο ΘΕΜΑ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί θα έχουν τα αποτελέσματα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και με τα ψηφιακά ίχνη θα μπορέσουν να την ταυτοποιήσουν. Η αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη της ηθικού αυτουργού, όπως είπε και ο κ. Ντούμας στον ΣΚΑΪ.

«Ωρίμασε η υπόθεση από πλευράς ευρημάτων», μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό τηλέφωνο και από τα βίντεο, είπε ο κ. Ντούμας. «Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαστε κοντά σε συλλήψεις», συμπλήρωσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share