Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σε δίκη για βιασμό 19χρονης ΑμΕΑ ο δολοφόνος της Τοπαλούδη

Αναβλήθηκε τέσσερις φορές

31 Μαΐου 2020 21:00
Σε δίκη για βιασμό 19χρονης ΑμΕΑ ο δολοφόνος της Τοπαλούδη

Ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού στη Ρόδο με θύμα μια 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% αύριο (01/06) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω. Ένας από τους κατηγορούμενος είναι ο 21χρονος καταδικασθείς για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Έχει ήδη αναβληθεί τέσσερις φορές (η τελευταία ήταν στις 4 Μαΐου 2020) και κατηγορούνται ο 21χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της δολοφονίας και του βιασμού της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, και ένας 24χρονος Ρομά.

Παρά τα μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν για την πανδημία, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου η συγκεκριμένη υπόθεση προσδιορίστηκε για να εκδικαστεί αύριο, καθώς εκπίπτει στις εξαιρέσεις της ΚΥΑ.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον περασμένο μήνα, ωστόσο την ίδια ημέρα συνεχίστηκε η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών με την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, και έτσι τελικά αναβλήθηκε και πάλι για την 1η Ιουνίου 2020.

Μετά από καταγγελίες για περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί της Ρόδου, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν. Πράγματι στο πλαίσιο των ερευνών αυτών άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς στη 19χρονη κοπέλα η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018. Υπέδειξε τον 24χρονο Ρομά και τον 21χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες.

Το βράδυ, περίπου στις 8.30 του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες φέρονται να πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 21χρονου αλλοδαπού για να ακούσουν μουσική. Τότε αφού επιβίβασαν στο όχημα τη 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, φέρονται να την βίασαν αλλά και να προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε. Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στις 18 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ τον 24χρονο Ρομά. Μετά από αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του 21χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share