Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Άρση μέτρων: Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σινεμά - Ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας;

Πώς θα καθόμαστε και ποια είναι η νέα μόδα;

30 Μαΐου 2020 10:34
Άρση μέτρων: Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σινεμά - Ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας;
Αρθρογράφος: Σοφία Φυρογένη
ΣΟΦΙΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Άρση μέτρων: Από τη Δευτέρα 01/06, ανοίγουν τα σινεμά της χώρας με όλα τα μέτρα για την ασφάλεια του κοινού. Ποια είναι αυτά; Πώς θα καθόμαστε;

Το άνοιγμα των κινηματογράφων θα γίνει με το 70% των θεατών, χωρίς διάλειμμα, ώστε να μην συνωστίζονται όλοι στο κυλικείο, αλλά με λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας και μείωση ΦΠΑ από το 24% στο 13% -δείτε εδώ σε ποια προϊόντα μειώνεται αναλυτικά- χωρίς, ωστόσο, μείωση εισιτηρίου για το κοινό.

Όσον αφορά τα καθίσματα, οι παρέες θα είναι μέχρι τέσσερα άτομα, με απαραίτητη προϋπόθεση μετά από αυτά τα άτομα να υπάρχει κενό. Σε κάθε κινηματογράφο θα ισχύσουν όλα τα μέτρα, ως προς την υγιεινή των χώρων αλλά και της τήρησης αποστάσεων στο ταμείο και προτροπή για ανέπαφες συναλλαγές προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο συνωστισμός.

Ποια είναι η νέα μόδα για τα cinema;

Μα φυσικά τα drive in. Την αρχή κάνει ο Δήμος Γλυφάδας όπου δημιούργησε το πρώτο Drive in της Αττικής δίπλα στο πανέμορφο golf Γλυφάδας μέσα στο δημοτικό στάδιο της πόλης. Ακολουθούν όπως έχουν ήδη προαναγγείλει τα Drive in cinema του Δήμου Χαϊδαρίου καθώς και αυτό της Αθήνας.

Η έναρξη του πρώτου Drive in Festival του καλοκαιριού στη Γλυφάδα είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη 2/6 με την πρώτη Drive in συναυλία που πραγματοποιείτε στην χώρα μας.

Δείτε βίντεο από το drive in Γλυφάδας:

Άρση μέτρων: Έτσι θα ελέγχουν τους τουρίστες από τις 15 Ιουνίου

Οι ταξιδιώτες που θα έρχονται στην Ελλάδα μετά την άρση των μέτρων, και έχουν διαβατήρια εκτός των 29 χωρών, θα μπαίνουν σε αναγκαστική καραντίνα 14 ημερών.

Αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση, με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, για τη διαδικασία με την οποία θα εισέρχονται στη χώρα οι επισκέπτες από τις 29 χώρες που ανακοινώθηκαν, τόσο για τις εντός όσο και για τις εκτός Σένγκεν αγορές.

Αντίστοιχα, αναμένονται και οι σχετικές αεροπορικές οδηγίες (ΝΟΤΑΜ) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις πτήσεις εξωτερικού προς τη χώρα μας, δεδομένου ότι οι προηγούμενες ΝΟΤΑΜ λήγουν στις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του υπουργείου Τουρισμού, θα πρέπει να υπάρχει ένας αξιόπιστος τρόπος ελέγχου της χώρας προέλευσης των ταξιδιωτών που εισέρχονται στη χώρα κι αυτός έχει να κάνει με το αποδεικτικό ταυτοποίησης του ταξιδιώτη και δεν μπορεί να είναι μία απλή δήλωση του τόπου κατοικίας του επισκέπτη, η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί και να είναι αξιόπιστη, «γιατί σε αυτή την περίπτωση η όλη κατάσταση θα εξελισσόταν σε φιάσκο».

«Δεν θα είχε νόημα αλλιώς η λίστα αυτών που πληρούν τα επιδημιολογικά κριτήρια γιατί, σε κάθε άλλη περίπτωση, oι ταξιδιώτες από τρίτες χώρες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μεγάλα αεροδρόμια από αυτές τις 29 χώρες, ως ενδιάμεσα, για να εισέλθουν στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα» διευκρινίζουν από το υπουργείο Τουρισμού. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, το ζητούμενο είναι «ο ελληνικός τουρισμός να ξανανοίξει τις πύλες του, σταδιακά, με υγειονομική ασφάλεια και προσοχή, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες».

Την εξειδίκευση, σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων από πλευράς του υπουργείου Τουρισμού, αναμένουν και τα δύο αεροδρόμια, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το «Μακεδονία», όπου απελευθερώνονται πρώτα οι πτήσεις και δέχονται σταθερά πλήθος ερωτημάτων από ενδιαφερομένους ταξιδιώτες.

aegean

Στους επισκέπτες από τις 29 πρώτες χώρες (Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία) θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος, ενώ για όλες τις υπόλοιπες θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες, με υποχρεωτικά τεστ μέσα στον Ιούνιο σε επιβάτες από επιδημιολογικά επιβαρυμένες χώρες προέλευσης.

Την 1η Ιουλίου αναμένεται το δεύτερο στάδιο απελευθέρωσης, με το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων στους νησιωτικούς και λοιπούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα κάθε χώρας η «πράσινη» λίστα θα είναι δυναμική και θα προστίθενται νέες χώρες όπου θα βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ από την 1η Ιουλίου, με την περαιτέρω απελευθέρωση των πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, θα υπάρξει και η «κόκκινη» λίστα για τις χώρες, οι οποίες δεν θα έχουν ακόμη καλή επιδημιολογική εικόνα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share