Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αναβλήθηκε η ιστορική επανδρωμένη αποστολή της SpaceX στο Διάστημα

Τι συνέβη;

27 Μαΐου 2020 23:51
Αναβλήθηκε η ιστορική επανδρωμένη αποστολή της SpaceX στο Διάστημα

Αναβλήθηκε η ιστορική επανδρωμένη αποστολή της SpaceX με αστροναύτες της Nasa στο Διάστημα, 17 λεπτά πριν την εκτόξευσή του. Ποιος ο λόγος και πότε θα γίνει η επόμενη προσπάθεια;

Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και τόσο ευνοϊκές στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η ιστορική επανδρωμένη αποστολή της SpaceX με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Το χρονικό περιθώριο για την εκτόξευση ήταν σχεδόν στιγμιαίο σήμερα και δεν επέτρεπε ολιγόλεπτη ή άλλη αναβολή. Η επόμενη προσπάθεια θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 30 του μηνός, ενώ πριν λίγους μήνες είχε φτάσει για πρώτη φορά στα χρονικά γυναίκα στο Διάστημα.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει δαπανήσει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια στη SpaceX για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη δοκιμή και τη λειτουργία της επαναχρησιμοποιήσιμης κάψουλάς της για έξι μελλοντικά διαστημικά μετ ‘επιστροφής διαστημικά ταξίδια. Το πρόγραμμα συνάντησε πολλές καθυστερήσεις, εκρήξεις, προβλήματα με το αλεξίπτωτο, αλλά η SpaceX υπερίσχυσε στο τέλος του αεροπορικού γίγαντα Boeing, ο οποίος επένδυσε για την κατασκευή μιας κάψουλας (του Starliner).

Συναγερμός στη NASA: Γιγάντιος αστεροειδής πλησιάζει την Γη

Φαίνεται πως το 2020 έχει πολλές εκπλήξεις ακόμη για την ανθρωπότητα. Ένα τεράστιο αστεροειδή με πορεία προς τη Γη εντόπισε η NASA, εκτός από την "δεύτερη Γη" που προβληματίζει.

Ο αστεροειδής έχει διάμετρο που υπολογίζεται από 670 μέτρα έως 1,5 χιλιόμετρο, κάτι που αυτόματα τον κατατάσσει στην κατηγορία των αστεροειδών που αν συγκρουστούν με τον πλανήτη μας θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Η NASA έχει εντοπίσει το συγκεκριμένο σώμα από τις 16 Ιανουαρίου του 1997. Τότε είχε χαρακτηριστεί ως «αδέσποτος», δηλαδή ταξιδεύει στο διάστημα για χιλιάδες χρόνια.

Ο επικίνδυνος επισκέπτης θα περάσει κοντά από τον πλανήτη μας, με τον μοναδικό κίνδυνο, ο οποίος και αυτός συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες, να αποτελεί το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, κάτι που μπορεί να αλλάξει την τροχιά του αστεροειδή.

Δείτε παρακάτω την εκτιμώμενη ημερομηνία που ο κίνδυνος θα περάσει δίπλα από τη Γη:

Ο τεράστιος αστεροειδής ταξιδεύει με 26.000 μίλια την ώρα.

Μια σύγκρουση θα προκαλέσει ολέθρια αποτελέσματα καθώς η διάμετρός του είναι 1,5 χιλιόμετρα!

Οι πιθανότητες φυσικά να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες, ωστόσο η NASA παρατηρεί με προσοχή την πορεία του ουράνιου σώματος

Εκτιμώμενη ημερομηνία προσέγγισης του πλανήτη μας είναι η 21η Μαΐου.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share