Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 18 νέα κρούσματα

Κανένας θάνατος σήμερα

27 Μαΐου 2020 18:25
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 18 νέα κρούσματα
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Γραπτώς έγινε η σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, και ανακοινώθηκαν 18 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος.

Τα 11 από τα νέα κρούσματα κορονοϊού αφορούν σε γνωστή συρροή κρουσμάτων και 2 σε έλεγχο επαναπατρισθέντων σύμφωνα τον Σωτήρη Τσιόδρα. Να σημειωθεί ότι οι νεκροί παραμένουν 173, από τις 25 του Μάη.

“Ανακοινώνονται 18 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2903, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 627 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1645 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

κορωνοϊός

Το 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 173. Οι 52 ήταν γυναίκες (30.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 166245 κλινικά δείγματα.

Συναγερμός: Οι μάσκες του κορωνοϊού μολύνουν τις θάλασσες

Συναγερμός έχει σημάνει για τις θάλασσες παγκοσμίως, λίγο καιρό μετά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού ο ιδρυτής μιας οργάνωσης για την προστασία τους ανέφερε, ότι στη Μεσόγειο υπάρχουν αρκετές χειρουργικές μάσκες.

Μπορεί ο φονικός ιός να βελτίωσε την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, εξαιτίας της μειωμένης κίνησης οχημάτων, αλλά αυτό δε βοήθησε το ανθρώπινο είδος στο να... ευαισθητοποιηθεί αρκετά. Κι αυτό, γιατί διαπιστώθηκε πως πολλοί έχουν ρίξει χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης στους υπονόμους πόλεων ή άλλα σημεία, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται σε βυθούς θαλασσών.

Ο Λοράν Λομπάρ προειδοποίησε για αυτό το γεγονός, πραγματοποιώντας κατάδυση με βίντεο Κόλπο Ζουάν στις 23 Μαΐου και βλέποντας αυτό το άσχημο θέαμα, με την παρουσία είτε μασκών είτε χειρουργικών γαντιών, που βρέθηκαν και στην επιφάνεια.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα 200 λίτρα σκουπιδιών που βρέθηκαν σε αυτή την κατάδυση, υπήρχαν πέντε χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης και τέσσερα αντίστοιχα γάντια. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι έχει γίνει μια παραγγελία δύο δισεκατομμυρίων μασκών παγκοσμίως, ο κίνδυνος περαιτέρω μόλυνσης της Μεσογείου είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

«Θα υπάρξει μια πραγματικά μεγάλη οικολογική καταστροφή. Πριν από λίγο καιρό, έβλεπα μόνο διάσπαρτα μερικά φάντια, αλλά τώρα βλέπω όλο και περισσότερα», αναφέρει ο Γάλλος ακτιβιστής, εκτιμώντας πως αυτή είναι μόνο η αρχή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share