Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

72 ημέρες ενημέρωσης: Το Twitter «αποχαιρετά» τον Σωτήρη Τσιόδρα - Το «μεγάλο ευχαριστώ» στον λοιμωξιολόγο (photo)

Συγκινητικά λόγια

27 Μαΐου 2020 10:59
72 ημέρες ενημέρωσης: Το Twitter «αποχαιρετά» τον Σωτήρη Τσιόδρα - Το «μεγάλο ευχαριστώ» στον λοιμωξιολόγο (photo)
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Έπειτα από 72 ημέρες ενημέρωσης από την αίθουσα τύπου του υπουργείου Υγείας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας «έριξε την αυλαία» το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως ανακοίνωσε θα αλλάξει ο τρόπος ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία της πανδημίας, καθώς έως τις 31 Μαΐου η ενημέρωση θα γίνεται γραπτά, ενώ από την 1η Ιουνίου μία φορά τη βδομάδα.

Το Twitter ευχαρίστησε τον γνωστό λοιμωξιολόγο:

«Θα είχαμε 13.685 νεκρούς αν...» - Δήλωση-σοκ από τον Σωτήρη Τσιόρδα (Video)

Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα μολύνθηκε με κορωνοϊό λιγότερο από το 1% του πληθυσμού, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής – λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην τελευταία του live ενημέρωση για τον κορωνοϊό πως αν δεν είχαν ληφθεί εγκαίρως τα μέτρα, τότε στην Ελλάδα θα θρηνούσαμε 13.685 νεκρούς από τον ιό.

«Βάσει των μαθηματικών μας εκτιμήσεων είχαμε συνολικό ποσοστό κρουσμάτων κάτω από 1% του πληθυσμού. Σήμερα έχουν καταγραφεί 173 θάνατοι. Με το καλύτερο δυνατό σενάριο, δηλαδή ένα 0,55% και χωρίς τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δηλαδή μια μείωση των επαφών του πληθυσμού περίπου 10%, ο αριθμός των θανάτων θα είχε μια μέση τιμή 13.685 θανάτους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ενώ με μία μείωση των επαφών κατά 20% θα ήταν 7.015 θάνατοι. Τα χειρότερα σενάρια δεν τα αναφέρω, γιατί έστω και αργά κάποια μέτρα θα τα παίρναμε. Τότε όμως θα ήταν αργά».

«Στις 26 Μαΐου στην Ελλάδα μας, καταγράφονταν συνολικά 16 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έναντι 815 στο Βέλγιο, 574 στην Ισπανία, πάντα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, 555 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 544 στην Ιταλία. Αν ξεχνούσα τις μαθηματικές εκτιμήσεις και στη χώρα μας είχαμε περίπου 500 θανάτους ανά εκατομμύριο, λιγότερους από αυτούς που σας αναφέρω, θα αναμέναμε περίπου 5.400 θανάτους» κατέληξε φορτισμένος συγκινησιακά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share