Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης τριών προϊόντων

Μεγάλη προσοχή

21 Μαΐου 2020 17:08
Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης τριών προϊόντων
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των προϊόντων «Erythroforte Alcohol άοσμο», «Erythroforte Alcohol με αιθέριο έλαιο φαρμακευτικού πεύκου», «Alcohol με αιθέριο έλαιο λεβάντας», που διατίθενται ως βιοκτόνα, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφάσισε ο Οργανισμός.

Ο ΕΟΦ εξέδωσε την απόφαση στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία Δουρίδας Γεώργιος οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρει από την αγορά άμεσα, αναφέρει ο ΕΟΦ. Επίσης, σε μία ανακοίνωση είχε προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες, λόγω του φονικού ιού, όπου αλλάζει ο τρόπος διάθεσης γνωστού φαρμάκου.

ΕΟΦ: Απαγόρευσε την κυκλοφορία και δεύτερου αντισηπτικού χεριών

Μετά την ανάκληση του αντισηπτικού χεριών «ANTY CLEAN», ο ΕΟΦ προχώρησε και στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης και του βιοκτόνου «Total Care αντισηπτικό τζελ χεριών», δεδομένου ότι το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες S.D FOOD I.K.E και VASSO VDK TRADING, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ εδώ.

Έκτακτη ειδοποίηση από τον ΕΟΦ - Φάρμακο επικίνδυνο για την υγεία

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε πως ένα φάρμακο που κυκλοφορεί διαδικτυακά μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία. Επίσης, σε μία ανακοίνωση προχώρησε ο ΕΟΦ λόγω του κορωνοϊού, όπου αλλάζει ο τρόπος διάθεσης γνωστού φαρμάκου

Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ ύστερα από ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το προϊόν Active Male που διανέμεται στην αμερικανική αγορά και περιέχει τη φαρμακευτική ουσία Tadanafil, καθώς είναι μη εγκεκριμένο και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το προϊόν κυκλοφορεί σαν φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία. Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα. Επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share