Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Έκτακτη ειδοποίηση από τον ΕΟΦ - Φάρμακο επικίνδυνο για την υγεία

Μεγάλη προσοχή

8 Απριλίου 2020 20:57
Έκτακτη ειδοποίηση από τον ΕΟΦ - Φάρμακο επικίνδυνο για την υγεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε πως ένα φάρμακο που κυκλοφορεί διαδικτυακά μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία. Επίσης, σε μία ανακοίνωση προχώρησε ο ΕΟΦ λόγω του κορωνοϊού, όπου αλλάζει ο τρόπος διάθεσης γνωστού φαρμάκου

Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ ύστερα από ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το προϊόν Active Male που διανέμεται στην αμερικανική αγορά και περιέχει τη φαρμακευτική ουσία Tadanafil, καθώς είναι μη εγκεκριμένο και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το προϊόν κυκλοφορεί σαν φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία. Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα. Επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση του ΕΟΦ για το φάρμακο με χλωροκίνη!

Έκτακτη ενημέρωση έρχεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) σχετικά με το φάρμακο Plaquenil με υδροχλωροκίνη, που πολλοί έσπευσαν να αγοράσουν μαζικά, μαθαίνοντας ότι υπάρχει από αυτό ελπίδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλάζοντας τον τρόπο διάθεσής του. Θυμηθείτε τον χαμό που έγινε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του, κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων του Οργανισμού, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο του ΕΟΦ, «ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος PLAQUENIL ορίζεται με περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Την χορήγηση του με συνταγή φυλασσομένη επί διετία, όπως έχει γίνει για το TAMIFLU και για τα άλλα αντιϊκα φάρμακα, ζητούσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος έκανε λόγο για ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση μετά από δημοσιεύματα ότι ίσως βοηθά στην θεραπεία του covid-19, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share