Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Καιρός: Στους 40 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα - Μέχρι πότε θα κρατήσει ο καύσωνας;

Αναλυτική πρόγνωση!

15 Μαΐου 2020 06:53
Καιρός: Στους 40 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα - Μέχρι πότε θα κρατήσει ο καύσωνας;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αίθριος ο καιρός σήμερα, με το πρώτο κύμα καύσωνα να ξεκινά στη χώρα μας. Το θερμόμετρο θα φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι πότε θα κρατήσει ο καύσωνας;

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν ως και την Δευτέρα, με τα 40αρια να κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης. Τα 40αρια που θα πιάσει αυτό το τριήμερο η θερμοκρασία, αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο, για τον μήνα Μάιο, όπως τόνισε και ο Γιάννης Καλλιάνος.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 35 και τοπικά στην Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4, από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Ασθενείς και προς το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share