Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άρση μέτρων: Ανοίγουν τα κλειστά γυμναστήρια για ατομικές προπονήσεις με μπάλες

Από Δευτέρα (18/5)

14 Μαΐου 2020
Άρση μέτρων: Ανοίγουν τα κλειστά γυμναστήρια για ατομικές προπονήσεις με μπάλες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοίγουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου και οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις για ατομικές προπονήσεις με μπάλες, όπως προανήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την άρση των μέτρων.

Στα κλειστά γυμναστήρια θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα, και θα πρόκειται για ατομικές προπονήσεις για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ενώ θα επιτρέπονται και οι μπάλες. Να υπενθυμίσουμε άλλωστε ότι ανοίγουν και οι σχολές χορού. Φυσικά, αναλυτικές λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές όταν ολοκληρωθεί (πιθανότατα την Κυριακή) η έκδοση της ΚΥΑ στην οποία θα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την εκγύμναση των αθλητών.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο συγκεκριμένο κομμάτι των δηλώσεων του ο Λευτέρης Αυγενάκης: «Από Δευτέρα 18/5 θα μπορούν αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και πάνω όλων των ερασιτεχνικών σωματείων και όλων των αθλημάτων να προπονούνται σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις. Μιλάμε για ατομικές και όχι ομαδικές προπονήσεις.

Οι ειδικοί επιστήμονες είπαν ότι μπορεί να γίνει χρήση μπάλας. Επίσης θα λειτουργήσουν ξανά τα κολυμβητήρια ανοιχτά και κλειστά, ενώ θα υπάρξει ποσοτικός περιορισμός σε αριθμό αθλητών. Σε μεγάλους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα έχουμε όριο ως 80 άτομα, σε ανοιχτούς και κλειστούς μικρούς αθλητικούς χώρους (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα περίπου, ενώ θα έχουμε ποσοτικούς περιορισμούς και στις πισίνες (50άρες, 33άρες, 25άρες).

Τέλος θα υπάρξει πρόβλεψη για να μπορούν να εισέλθουν στα γήπεδα οι αθλητές για τις σχολές ΣΕΦΑ πρώην ΤΕΦΑΑ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές και την πυροσβεστική».

Άρση μέτρων: Αυτοί οι χώροι ανοίγουν από Δευτέρα - Πώς θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα, σχετικά με την άρση των μέτρων, ότι τη Δευτέρα (18/5) ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ των νομών, τονίζοντας ότι σε αυτές περιλαμβάνεται και το νησί της Εύβοιας και της Λευκάδας, αλλά και στην Κρήτη θα είναι δυνατή η ελεύθερη κυκλοφορία.

Πώς θα λειτουργήσουν οι παραλίες

Όσον αφορά το άνοιγμα των παραλιών, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε ότι το Σάββατο ανοίγουν 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα. Θα επιτρέπεται η παρουσία 40 ατόμων ανά στρέμμα, με τις ομπρέλες τοποθετημένες στα 4 μέτρα απόσταση η μία από την άλλη και με 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα.

Θα επιβάλλονται πρόστιμα από 5.000 -20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες στους παραβάτες. Σε 2η παράβαση τριπλάσια πρόστιμα και αναστολή για 90 ημέρες.

«Η αρση των μέτρων είναι η πιο δύσκολη φάση της προσπάθειάς μας», τόνισε για μια ακόμη φορά ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως και στους χώρους λατρείας, οι οποίοι ανοίγουν την Κυριακή 18/05, θα είναι απαραίτητη η χρήση αντισηπτικού.

Άρση μέτρων: Πότε ξεκινούν οι μετακινήσεις σε νησιά του Αργοσαρωνικού

Στην άρση των μέτρων σχετικά με τις οργανωμένες παραλίες, την επιστροφή μαθητών και εργαζομένων στις θέσεις τους αλλά και τις μετακινήσεις προς τα νησιά αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ενώ νωρίτερα, επίσημη ανακοίνωση έγινε σχετικά με την άρση των μέτρων στις εκκλησίες, δείτε εδώ τι προβλέπεται.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό τεστ που πρέπει να περάσουμε με επιτυχία» είπε ο κ. Πέτσας. «Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα γιατί μέχρι σήμερα έχει επιδείξει υποδειγματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Τώρα καλούμαστε να δείξουμε ότι με κανόνες και ωριμότητα μπορούμε και αυτό το καλοκαίρι να απολαύσουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας με ασφάλεια. Αυτό θα είναι το καλύτερο διαβατήριο για επανεκκίνηση όχι μόνο του εσωτερικού αλλά κυρίως του εξωτερικού τουρισμού. Ας το σφραγίσουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο».

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία κλάδων της οικονομίας και της κοινωνίας από τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως από την Κυριακή αρχίζουν και πάλι οι λειτουργίες με πιστούς στις εκκλησίες, πάντα με σεβασμό στις συστάσεις των ειδικών και τις αναγκαίες αποστάσεις. Από Δευτέρα ανοίγουν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη ενώ επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές του γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του λυκείου. Επίσης ανοίγουν ζωολογικά πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι.

«Είναι αυτονόητο και δε σταματάμε να το υπογραμμίζουμε ότι η πορεία για τη νέα κανονικότητα ακολουθεί τους κανόνες ασφαλείας», είπε χαρακτηριστικά, «ασυνέπεια και εφησυχασμός μπορούν να προκαλέσουν πισωγύρισμα».

Για τον τουρισμό είπε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει σχέδιο για να περιοριστούν οι απώλειες που θα είναι αναπόφευκτα μεγάλες, και προανήγγειλε πως αύριο θα ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα των εσωτερικών μετακινήσεων ενόψει της απελευθέρωσής τους. Σταδιακά, διευκρίνισε, θα γίνει και η επανεκκίνηση των αεροπορικών μετακινήσεων ενώ θα παρουσιαστεί και το πλαίσιο για τις οδικές μετακινήσεις, όπως με ΚΤΕΛ. Πάντως σε ερώτηση που του έγινε διευκρίνισε πως τα νησιά του Αργοσαρωνικού εντάσσονται στις μετακινήσεις που θα απελευθερωθούν στις 25 Μαΐου και όχι στις 18.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης, ο κ. Πέτσας υπενθύμισε:

  • Συνεχίζεται αύριο η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής, η διαδικασία ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα. Έως χθες οι αιτήσεις ήταν 36.453. Θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος τον Ιούνιο με 1 δισ. επιπλέον
  • Παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου η καταβολή οφειλών προς την εφορία
  • Παρατείνεται έως 24 Μαΐου η προθεσμία για καταχώριση iban από μακροχρόνια ανέργους για τα 400 ευρώ.
  • Παρατάθηκε έως 31 Μαΐου η αγορά πετρελαίου θέρμανσης
  • Έως αύριο υποβάλλονται αιτήσεις από τους επιστήμονες για την ειδική ενίσχυση των 600ο ευρώ
  • Έως την Κυριακή οι αιτήσεις ειδικών κατηγοριών για τα 800 ευρώ

Οι εργαζόμενοι των οποίων οι επιχειρήσεις επαναλειτουργούν μέσα στον Μάιο θα λάβουν 18 ευρώ για κάθε μέρα αναστολής της εργασίας τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share