Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Η Κίνα έκρυψε τον κορωνοϊό και εμπόδισε τον ΠΟΥ να προειδοποιήσει» - «Βόμβα» μεγατόνων από τη CIA

Σοκ!

14 Μαΐου 2020 11:21
«Η Κίνα έκρυψε τον κορωνοϊό και εμπόδισε τον ΠΟΥ να προειδοποιήσει» - «Βόμβα» μεγατόνων από τη CIA
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Βόμβα» μεγατόνων έριξε η CIA σε τελευταία της έκθεση, με την αμερικανική μυστική υπηρεσία να ισχυρίζεται, ότι η Κίνα έκρυψε τον κορωνοϊό και, πέραν αυτού, συγκέντρωνε υγειονομικό υλικό, εμποδίζοντας τον ΠΟΥ να προειδοποιήσει για την εξάπλωσή του.

Το ένα στοιχείο που επικαλείται το απόρρητο έγγραφο του περιοδικού είναι η αγορά υγειονομικού υλικού της τάξης των 2,5 δισεκατομμυρίων (μάσκες, αναπνευστήρες, προστατευτικά) στο διάστημα 24 Ιανουαρίου με 29 Φεβρουαρίου αλλά και η πίεση του προέδρου Σινπίνγκ στον επικεφαλής του ΠΟΥ να καθυστερήσει την κήρυξη της πανδημίας.

Η έκθεση της CIA στην ουσία υποστηρίζει τις θεωρίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι, όταν ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία στις 30 Ιανουαρίου, επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο το Πεκίνο, ενώ λίγο καιρό αργότερα, η χώρα που θα δεχόταν το μεγαλύτερο σοκ από τον φονικό ιό θα ήταν αυτή του πλανητάρχη.

Πριν από την έκθεση της CIA υπήρξε μία πρώτη έκθεση η οποία καταρτίστηκε την περασμένη εβδομάδα από μια γερμανική υπηρεσία και δημοσιεύτηκε από το Der Spiegel.

«Έδιωξε» τον αντιπρόεδρό του ο Ντόναλντ Τραμπ

Τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «έδιωξε» από τη θέση του ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον Μάικ Πενς να μη συμμετέχει στις επόμενες ενημερώσεις για τον κορωνοϊό.

Ο λόγος, βέβαια, είναι απλός μιας και ο Πενς διεγνώσθη θετικός στον φονικό ιό, με τον πλανητάρχη να ανακοινώνει, ότι θα υπάρξουν αποστάσεις μεταξύ τους τον επόμενο καιρό.

Ο Πενς δεν συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προχθές (11/5) ο Τραμπ στον Κήπο των Ρόδων, όπου ο πρόεδρος είχε έντονη λογομαχία με Ασιάτισσα δημοσιογράφο, ούτε σε μια συνάντηση το Σάββατο στον Λευκό Οίκο με αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού και της εθνικής ασφάλειας.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πεvς, η Κέιτι Μίλερ, διεγνώσθη με τον ιό την περασμένη εβδομάδα.

«Ο αντιπρόεδρος επέλεξε να κρατήσει απόσταση για λίγες μέρες», δήλωσε η Κέιλι Μακένανι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως είναι απόφαση του Πενς πότε θα τερματίσει αυτή την αποστασιοποίηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share