Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο 7λογος της ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό (Video)

Να αποφεύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

12 Μαΐου 2020 19:18
Σωτήρης Τσιόδρας: Ο 7λογος της ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μιλώντας για την άρση των μέτρων περιορισμού, ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε επτά κανόνες για προστασία από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, σπουδαίες εξελίξεις έχουν έρθει για το εμβόλιο και το φάρμακο εναντίον του κορωνοϊού, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να επισημαίνει, ότι ένα τριπλό σχήμα φαρμάκων έδειξε αποτέλεσμα, ενώ υπάρχουν οκτώ υποψήφια εμβόλια.

«Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια αναμενόμενη χαλάρωση όλων μας. Χρειάζεται προσοχή. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είδαν αύξηση σε νέα περιστατικά» ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιόδρας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κάλεσε να συνεχίσουμε με υπεύθυνη συμπεριφορά καθώς, όπως είπε, «ο ιός θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσά μας». «Να συνεχίσουμε με υπεύθυνη συμπεριφορά και συνεχή καταγραφή των δεδομένων να προσπαθούμε να επανέλθουμε στη μερική κανονικότητα με κάποιους απλούς κανόνες υγιεινής και απόστασης που θα μας συντροφεύουν το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πάλη με τον ιό. Χρειάζονται μερικά απλά μέτρα» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Οι επτά κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό που έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσιόδρας παρέθεσε τους επτά κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό:

  1. Να αποφεύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), όταν αυτό είναι δυνατό και να προτιμούμε το ποδήλατο, το αυτοκίνητο ή και το περπάτημα.
  2. Όταν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να το κάνουμε με τους κανόνες: Χρήση μάσκας και υγιεινή χεριών.
  3. Η χρήση μάσκας να γίνεται με σωστό τρόπο: «Είδα κόσμο να χειρίζεται τη μάσκα με λάθος τρόπο, να είναι κάτω από το σαγόνι. Θα πρέπει να έχουμε σακουλάκι να βάζουμε τη μάσκα όταν δεν την χρησιμοποιούμε. Αν δεν τη χρησιμοποιούμε σωστά κάνει κακό και όχι καλό» δήλωσε ο κ. Τσιόδρας
  4. Προσοχή στην υγιεινή των χεριών: Να αποφεύγουμε επαφές με αντικείμενα και επιφάνειες. Δεν χρειάζονται χειραψίες και αγκαλιές. Ό,τι ακουμπούμε, είναι δυνητικά μολυσμένο.
  5. Οι κίνδυνος είναι μικρότερος σε εξωτερικούς χώρους, αλλά είναι πιθανός. Να αποφεύγουμε χώρους με συγχρωτισμό. «Οι λαοθάλασσες του Σαββατοκύριακου δείχνουν την ανάγκη κοινωνικής επαφής, αλλά και υποεκτίμηση της κατάστασης και άγνοια κινδύνου»
  6. Να αποφεύγουμε τις επαφές με πολλά διαφορετικά άτομα. Να περιοριστούμε σε στενό, δικό μας κύκλο.
  7. Συενεχίζουμε την επιτήρηση της υγείας μας για τα συμπτώματα σχετικά με τον κορονοϊό. Όταν έχουμε πυρετό ή βήχα θα πρέπει να τα ελέγχουμε και να μιλάμε με τον γιατρό.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share