Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

«Να βάλουμε μικροτσίπ στα παιδιά για να...» - Φρικτή πρόταση από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Οργή στην χώρα από τη δήλωσή του

11 Μαΐου 2020 21:34
«Να βάλουμε μικροτσίπ στα παιδιά για να...» - Φρικτή πρόταση από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φρικτή ήταν η πρόταση, που κατέθεσε στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ανέφερε πως θα ήταν καλή ιδέα να εμφυτευτούν μικροτσίπ στα παιδιά.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της χώρας, στη δήλωση που προκάλεσε οργή, τα παιδιά, τα οποία επιστρέφουν στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, αυτή την περίοδο που οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ίσως να έπρεπε να φέρουν αυτά τα τσιπάκια για τη διατήρηση των αποστάσεων, ενώ την ίδια ώρα είναι σοκαριστικά τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα για τον φονικό ιό, που εξηγεί το λόγο που χτυπά περισσότερο τους άνδρες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, την προηγούμενη εβδομάδα είπε: «Μίλησα με επικεφαλής της τεχνολογίας, προκειμένου να βρούμε μέτρα, στα οποία το Ισραήλ είναι καλό, όπως οι αισθητήρες. Για παράδειγμα, κάθε άτομο, κάθε παιδί -το θέλω πρώτα σε παιδιά- να έχει έναν αισθητήρα που θα χτυπά συναγερμό κάθε φορά που πλησιάζεις πολύ κοντά, όπως αυτοί στα αυτοκίνητα…».

«Θα είναι δύσκολο να το κάνουμε σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά που επιστρέφουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με σκοπό να εξασφαλίσουμε πως ο ένας μαθητής θα κάθεται σε απόσταση ενός μέτρου από τον άλλο. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και επικίνδυνο», τόνισε ο ειδικός σε θέματα κυβερνοχώρου Εινάτ Μερόν στην ισραηλινή εφημερίδα Υnet, την οποία επικαλείται η Jerusalem Post.

Επίσης υπογράμμισε: «Θεωρητικά κατανοώ την ιδέα πίσω από αυτό, αλλά αυτά τα μικροτσίπ που υπάρχουν σε οχήματα, είναι διαφορετικά από αυτά που είναι κατάλληλα για ανθρώπους. Η εμφύτευση τσιπ σε παιδιά δεν θα έχει περάσει κανένα τεστ, ούτε σε πρακτικό ούτε σε νομικό επίπεδο».

Από την πλευρά του πρωθυπουργού, το γραφείο του Νετανιάχου διευκρίνισε ότι η πρότασή του είναι «μια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης και δεν θα υπάρξει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share