Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Ο εφιάλτης στις ΗΠΑ παραμένει: Πάνω από 1.000 θάνατοι από κορωνοϊό τη μέρα - «Εκτόξευση» της ανεργίας στην χώρα

Σοκαριστικά στοιχεία

9 Μαΐου 2020 07:58
Ο εφιάλτης στις ΗΠΑ παραμένει: Πάνω από 1.000 θάνατοι από κορωνοϊό τη μέρα - «Εκτόξευση» της ανεργίας στην χώρα
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Follow us on Google News

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού παραμένει στις ΗΠΑ, με την χώρα να συνεχίζει να καταγράφει πάνω από 1.000 θανάτους την ημέρα από τον φονικό, φτάνοντας τώρα τους 77.178 νεκρούς με 1.635 το τελευταίο 24ωρο, ενώ η ανεργία «εκτοξεύεται».

Αυτοί οι επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν ως τις 20:30 της Παρασκευής (8/5) από την ίδια ώρα την προηγουμένη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου.

Στις ΗΠΑ καταμετρώνται πλέον πάνω από 1.28 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης (+29.079 σε 24 ώρες). Σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί, ενώ χθες οι θάνατοι ήταν πάνω από 2.000.

Οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων δεν έχουν πέσει κάτω από το φράγμα των 1.000 από την 1η Απριλίου.

Αφού κατέγραψαν πάνω από 3.100 θανάτους σε 24 ώρες περί τα μέσα του προηγούμενου μήνα, οι ΗΠΑ παραμένουν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο θανάτων εξαιτίας της επιδημίας, από το οποίο δυσκολεύονται να κατέβουν.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάσσεται υπέρ μιας ταχείας επανέναρξης της αμερικανικής οικονομίας, που καταστρέφεται από την εφαρμογή μέτρων απαγόρευσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

Ανεργία στα ύψη

Η πανδημία εξαφάνισε μέσα σε δύο μήνες σχεδόν όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στη χώρα σε δέκα χρόνια ανάπτυξης, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να έχει ανέβει σε επίπεδο συγκρίσιμο με εκείνο της κρίσης της δεκαετίας του 1930.

Το επίσημο ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 14,7% τον Απρίλιο.

Αυτό σηματοδοτεί το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από τότε που το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ (BLS) άρχισε να παρακολουθεί τα μηνιαία στοιχεία το 1948 και είναι ισοδύναμο με τα επίπεδα ανεργίας που έχουν να παρατηρηθούν από τη Μεγάλη Ύφεση τη δεκαετία του 1930, για τα οποία η BLS έχει καταρτίσει ετήσιες εκτιμήσεις.

Αλλά όσο τρομερό και αν είναι, το υψηλό ποσοστό ανεργίας δεν δείχνει την πλήρη έκταση της κρίσης στην απασχόληση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκατομμύρια άνεργων Αμερικανών δεν υπολογίζονται σε αυτόν τον αριθμό, αναφέρει δημοσίευμα του CNN.

«Ενώ το ποσοστό ανεργίας είναι πολύτιμο μέτρο, υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο βάζουμε πολλούς άλλους δείκτες εργατικού δυναμικού εκεί - για να δώσουμε μια ολοκληρωμένη ματιά στο τι συμβαίνει στο εργατικό δυναμικό», δήλωσε η Julie Hatch Maxfield, αναπληρώτρια επίτροπος του BLS που επιβλέπει στατιστικά στοιχεία για την ανεργία και την απασχόληση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share