Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Έκανε ξανά το τεστ ο Ντόναλντ Τραμπ

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο!

7 Μαΐου 2020 23:17
Κορωνοϊός: Έκανε ξανά το τεστ ο Ντόναλντ Τραμπ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στο τεστ για τον κορωνοϊό αναγκάστηκε να υποβληθεί εκ νέου ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πάντως βρέθηκε αρνητικός, όπως και ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, ενώ λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί θετικός συνεργάτης τους στο Λευκό Οίκο, με τον πλανητάρχη να έχει, μάλιστα, ζητήσει έκτακτη άδεια για χρήση ρεμδεσιβίρης.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον SARS-CoV-2, αφού διαπιστώθηκε ότι ένας στρατιωτικός που εργάζεται στο προεδρικό μέγαρο έχει μολυνθεί.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο στρατιωτικός αυτός εργάζεται στον Λευκό Οίκο ως προσωπικός θαλαμηπόλος του προέδρου Τραμπ.

Έπος: Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί ξανά τους Κινέζους κι εκείνοι… τον τρολάρουν με απίθανο βίντεο

Διαστάσεις… έπους φαίνεται πως παίρνει η κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα, την οποία κατηγορεί ο πλανητάρχης για την εξάπλωση του κορωνοϊού παγκόσμια, με την χώρα να απαντά με ένα απίθανο βίντεο, τρολάροντάς τον. Την ίδια ώρα, οι οπαδοί του Αμερικανού προέδρου έκαναν «ντου» στο καπιτώλιο για να ζητήσουν άρση των μέτρων.

Η πρεσβεία της Κίνας στη Γαλλία με ένα βίντεο που ανέβασε στο Twitter και έχει γίνει viral τρολάρει τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο βίντεο με τίτλο «Μία φορά και ένας ιός» οι Κίνα και οι ΗΠΑ αναπαρίστανται με δύο φιγούρες οι οποίες κάνουν διάλογο μεταξύ τους.

Στο βίντεο κινουμένων σχεδίων αρχικά η φιγούρα που αναπαριστά την Κίνα λέει «περίεργα κρούσματα πνευμονίας», ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απαντά «εντάξει, το μήνυμα ελήφθη». Όταν η Κίνα λέει ότι «ανακάλυψε έναν νέο ιό», οι ΗΠΑ απαντούν «Και λοιπόν;». Στη συνέχεια η φιγούρα που αναπαριστά τις ΗΠΑ χαρακτηρίζει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» το προσωρινό νοσοκομείο που χτίστηκε σε λίγες μέρες στην Γουχάν για τους ασθενείς με κορωνοϊού και «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Κίνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Στη συνέχεια του βίντεο η φιγούρα που αναπαριστά την Κίνα λέει ότι ο νέος κορωνοϊός γονατίζει το σύστημα υγείας της, με τις ΗΠΑ να απαντούν «κοιτάξτε πόσο πίσω είναι η Κίνα». Κι όταν η Κίνα σημειώνει ότι «ο ιός σκοτώνει γιατρούς», οι ΗΠΑ αναφέρουν «κλασική τριτοκοσμική χώρα». Η φιγούρα που αναπαριστά την Κίνα λέει ότι ο ιός μεταφέρεται με τον αέρα και οι ΗΠΑ απαντούν «θα εξαφανιστεί μαγικά τον Απρίλιο».

Το βίντεο καταλήγει με τη φιγούρα των ΗΠΑ να ομολογεί ότι «δεν έκανε τίποτε επί τρεις μήνες» και ότι κόβει τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επειδή «συμφωνεί» με την Κίνα. Αφού επισημαίνονται οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο Τραμπ που έλεγε ότι ο κορονοϊός δεν είναι επικίνδυνος αλλά ότι εκατομμύρια Κινέζοι έχουν πεθάνει, η φιγούρα της Κίνας απαντά: «Αυτό είναι που λατρεύω σε εσάς τους Αμερικανούς, η συνέπειά σας».

Τραμπ: «Θεωρούμε ότι ο ιός ξεκίνησε από το εργαστήριο της Ουχάν»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, νωρίτερα, είχε κάνει λόγο για στοιχεία που έχει στην κατοχή του τα οποία του δίνουν την ισχυρή πεποίθηση ότι ο νέος κωρονοϊός προήλθε από εργαστήριο στη Ουχάν της Κίνας.

Αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Πέμπτη (30/4) ότι εξετάζουν την πιθανότητα η πανδημία να ξεκίνησε από το εργαστήριο της Ουχάν, το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ εδώ και αρκετό καιρό.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σχετικά με την προστασία των ηλικιωμένων Αμερικανών στο Λευκό Οίκο νωρίτερα σήμερα, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ αν έχουν δει κάτι που να τους δίνει «υψηλό αίσθημα σιγουριάς» ότι ο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν είναι υπεύθυνο για τον Covid-19.

«Ναι, ναι, έχω», απάντησε ο Τραμπ. «Και νομίζω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του, καθώς συμπεριφέρονται σαν γραφείο δημοσίων σχέσεων της Κίνας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share