Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αδιανόητο: Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ έκαναν «ντου» με όπλα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν και ζήτησαν άρση των μέτρων

Απίστευτο!

1 Μαΐου 2020 09:29
Αδιανόητο: Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ έκαναν «ντου» με όπλα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν και ζήτησαν άρση των μέτρων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αδιανόητο είναι αυτό, που συνέβη, στις ΗΠΑ και το καπιτώλιο του Μίσιγκαν, με οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ να κάνουν «ντου» με όπλα και να ζητούν άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι συγκεντρωμένοι υποστηρίξαν ότι τα μέτρα δεν είναι υποχρεωτικά, ενώ σημείωσαν πως πλήττουν την αμερικανική οικονομία. Ο πλανητάρχης, την ίδια ώρα, ετοιμάζει αγωγή δισεκατομμυρίων στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οπλοφορία στη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ είναι νόμιμη, ακόμα και στο δημαρχειακό μέγαρο.

150 εκατ. μάσκες στη Γαλλία

Την ίδια ώρα, εκφράστηκαν ορισμένα θετικά σχόλια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Σουηδία, μετά το σάλο που προκάλεσε η απόφαση για «ανοσία αγέλης». Από την πλευρά της η κυβέρνηση της χώρας υποστήριξε ότι η απόφασή της δεν ήταν αυθαίρετη ή επικίνδυνη, αλλά βασίστηκε σε ιατρικά δεδομένα.

Στη Γαλλία, η άρση των μέτρων αναμένεται να συμβεί στις 11 Μαΐου, αφού θα έχουν υποχωρήσει τα κρούσματα του Covid-19. Μάλιστα, για την προστασία των γάλλων πολιτών, η χώρα αναμένεται να προμηθεύεται 150.000.000 μάσκες κάθε εβδομάδα.

Μάσκα σε λίγα δευτερόλεπτα

Τέλος, έναν εύκολο τρόπο για την κατασκευή μάσκας προστασίας από υφάσματα που έχει κάθε άνθρωπος στο σπίτι του (μπλούζα, μαντήλι ή ακομα και πετσέτα) έδειξε ο αρχίατρος των ΗΠΑ, Ζερόμ Άνταμς.

Το δράμα δε σταματά στις ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 νεκροί από κορωνοϊό για ακόμη ένα 24ωρο

Το δράμα δείχνει να μην τελειώνει στις ΗΠΑ, με την χώρα να μετρά για ακόμη μια φορά πάνω από 2.000 νεκρούς σε ένα 24ωρο από τον κορωνοϊό, την ίδια ώρα που παρουσιάζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ σχέδιο για σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού, την ίδια ώρα που προκαλεί μιλώντας για το λόγο που υπάρχουν τόσο λίγα κρούσματα.

Το τελευταίο 24ωρο, οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 2.000 νεκρούς εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Συγκεκριμένα, οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 ανήλθαν τις τελευταίες 24 ώρες σε 2.201.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ, έχει φτάσει στους 63.856.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share