Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κωρονοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις στον «Ευαγγελισμό» - Τι ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για την προϊσταμένη που βρέθηκε θετική χωρίς συμπτώματα

Ανατροπή

7 Μαΐου 2020 10:07
Κωρονοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις στον «Ευαγγελισμό» - Τι ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για την προϊσταμένη που βρέθηκε θετική χωρίς συμπτώματα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμό» με την ΠΟΕΔΗΝ να προβαίνει σε μία ανακοίνωση-ανατροπή για την προϊσταμένη που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό χωρίς συμπτώματα.

«Καλά είναι τα νέα στον Ευαγγελισμό. Τα τρία επαναλαμβανόμενα τεστ στην προϊσταμένη που χθες βρέθηκε θετική στο κορωνοϊό ήταν αρνητικά. Επίσης αρνητικά είναι και στο υπόλοιπο προσωπικό. Οι 30 συνάδελφοι θα παραμείνουν σπίτι και θα επιστρέψουν σε λίγες ημέρες», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης (07/05) ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Ο ιός θα ξαναγυρίζει σε χρόνο μηδεν... Η καταστροφή θα είναι τεράστια» - Προειδοποίηση από τον Έλληνα καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα (Video)

«Καμπανάκι» χτύπησε ο Έλληνας καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας για τα φαινόμενα συγκέντρωσης πληθυσμού σε δημόσιους χώρους και την πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού λέγοντας ότι: «Ο ιός θα ξαναγυρίζει σε χρόνο μηδέν... Η καταστροφή θα είναι τεράστια»

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα δύο είναι οι επιλογές που έχουμε. Είτε τηρούμε τους κανόνες, ιδιαίτερα τους κανόνες της απόστασης και του πλυσίματος των χεριών είτε τους παραβιάζουμε διασπείροντας τον ιό, με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων.

«Η δεύτερη επιλογή θα μας οδηγήσει σε μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή», τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο κ. Σύψας και πρόσθεσε πως με την άρση των μέτρων αυτός ακριβώς ήταν ο φόβος, η ύπαρξη δηλαδή εστιών υπερμετάδοσης του ιού, εξού και το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας. Ωστόσο για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή, απαιτείται η συμμετοχή των πολιτών.

Ο καθηγητής μίλησε και για τη σημασία των μασκών και της απόστασης, αλλά και για τις θρησκευτικές και άλλες τελετές που πρόκειται να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει οδηγίες για τις τελετές, το βασικό όμως είναι η απόσταση», υποστήριξε.

Για το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού από κουνούπια, ο κ. Σύψας επιβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία για τον κορωνοϊό, ενώ για το air condition υποστήριξε πως δε μεταδίδεται μέσω αυτού, αλλά δημιουργείται ένα ρεύμα αέρος το οποίο διευκολύνει τη μεταφορά του ιού πιο μακριά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share