Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα μελέτη-σοκ για τον κορωνοϊό - «Aυτή η γενετική μετάλλαξη μπορεί να...»

«Βόμβα»

5 Μαΐου 2020 18:43
Νέα μελέτη-σοκ για τον κορωνοϊό - «Aυτή η γενετική μετάλλαξη μπορεί να...»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μία νέα μετάλλαξη μπορεί να έχει κάνει τον κορωνοϊό πιο αδύναμο απέναντι το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου σύμφωνα με μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα επιστημόνων από το Arizona State University. Ενώ, «καμπανάκι» σήμανε καθηγητής πνευμονολογίας για αυτή την μάσκα, λέγοντας ότι είναι: «13 φορές πιο πιθανό να νοσήσουμε από κορωνοϊό».

Για τις ανάγκες της Μελέτης οι επιστήμονες έλαβαν δείγματα του κορωνοϊού από 382 ασθενείς της πολιτείας της Αριζόνα και διαπίστωσαν ότι ένα δείγμα του δεν είχε μεγάλο κομμάτι του γενετικού του υλικού. Αυτό μοιάζει να είναι ένα παρόμοιο φαινόμενο εμφάνισε και ο SARS το 2003 όταν είχε πυροδοτήσει μία παρόμοια Πανδημία και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Aυτή η γενετική μετάλλαξη σύμφωνα με τους ειδικούς κάνει τον ιό πιο αδύναμο ενδέχεται να επηρεάσει ή μάλλον καλύτερα να μειώσει η διάδοσή του. Αν και η εν λόγω μετάλλαξη εμφανίστηκε μόνο σε έναν ασθενή στην Αριζόνα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φαινόμενο θα επαναληφθεί εμφανίζεται όλο και πιο συχνά αυτή η στενή η ασθενής μετάλλαξή του

Μάλιστα θεωρούν ότι το πόρισμα της έρευνας συνεισφέρει και στις έρευνες που γίνονται για την παραγωγή εμβολίου. στη σύγκριση που έγινε για τις ερευνητικές ανάγκες με τον ιό hiv, ο οποίος μεταλλάσσεται διαρκώς, διαπιστώθηκε ότι ο κορονοϊός είναι πολύ πιο «σταθερός». Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν από τους ερευνητές ο νέος κορονοϊός αποτελείται από 30 χιλιάδες γράμματα ριβονουκλεϊκού οξέος (RNA) και σε μία από τις μεταλλάξεις του έλειπαν τα 81.

Φέρνει υποψίες η απάντηση του ΠΟΥ - Θεωρεί φυσιολογικό του κρούσμα κορωνοϊού το Δεκέμβριο στη Γαλλία

Υποψίες φέρνει η απάντηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού, που βρέθηκε στη Γαλλία από το Δεκέμβριο, πολύ νωρίτερα δηλαδή από τότε, που θεωρείται πως ο ιός έφτασε στην χώρα, με τον ΠΟΥ να κάνει λόγο για εξέλιξη που δεν αποτελεί έκπληξη, ενώ θεωρείται πως μπορεί να υπάρξουν περισσότερες αναφορές για προγενέστερα κρούσματα.

«Είναι επίσης πιθανό να βρεθούν και άλλες περιπτώσεις προγενέστερων κρουσμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ στη διάρκεια ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, κι ενώ το πρώτο κρούσμα παγκοσμίως αναφέρεται στην Κίνα την τελευταία ημέρα του 2019.

Ο ίδιος ενθάρρυνε και τις υπόλοιπες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους με τα κρούσματα του ιού από το τέλος του 2019 λέγοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο μια «νέα και σαφέστερη εικόνα» της πανδημίας.

Ένα γαλλικό νοσοκομείο, το οποίο επανέλεγξε παλαιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία, διαπίστωσε ότι είχε νοσηλεύσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε νοσήσει από COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα προτού η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώσει τα πρώτα κρούσματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share