ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός – Κύπρος: Έξι νέα κρούσματα- 843 συνολικά

Κορωνοϊός – Κύπρος: Έξι νέα κρούσματα- 843 συνολικά
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μόλις 6 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, που σημαίνει ότι ο αριθμός συνολικά ανέρχεται σε 843, από σύνολο 2436 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Όπως και στην Ελλάδα τα κρούσματα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς παρατηρείται μικρή ημερήσια αύξηση. Από το πρόγραμμα του Κυπριακού Υπουργείου Υγείας, για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών, έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 587 εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς κανένα θετικό περιστατικό.

Από το σύνολο 315 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καταγράφηκαν 5 θετικά κρούσματα. Από σύνολο 232 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων εντοπίστηκε ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ από το σύνολο 269 εργαστηριακών διαγνώσεων που επέστρεψαν από το εξωτερικό τις προηγούμενες μέρες δεν βρέθηκε κρούσμα.

Μάλιστα από σύνολο 646 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία δεν βρέθηκε κανένα θετικό κρούσμα και από σύνολο 173 εργαστηριακών εξετάσεων, από δείγμα εργαζομένων στο τομέα της Υγείας, δεν βρέθηκε επίσης κανένα θετικό κρούσμα.

Από σύνολο 214 εργαστηριακών διαγνώσεων από τον έλεγχο 2000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων, καθώς και στους οίκους ευγηρίας δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί τώρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (Video)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην χώρα μας, για την χρήση της μάσκας. Χαρακτηριστικά είπε ότι γλιτώσαμε από το κακό όχι χωρίς τραυματισμούς και όχι χωρίς απώλειες.

Αφού ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα στην χώρα, αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα, που αφορά την χρήση της μάσκας.Τα μέτρα προστασίας και την χρήση μάσκας ίσως να φαίνεται παράλογο, μιας και λίγο καιρό πριν δεν ήταν αναγκαία. Ήμασταν σε ένα απαγορευτικό και το απαγορευτικό ήταν τότε αρκετό.

Η χρήση της μάσκας, μετά την άρση των μέτρων, θα είναι συμπληρωματικό μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και οι οργανισμοί στηρίζουν την στρατηγική μας. Σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία. Τώρα είπε που θα υπάρχει συγχρωτισμός θα είναι ο χορός της αβεβαιότητας με την πρακτική λογική.

Τόνισε ακόμα ότι δεν μιλάμε για ιατρική μάσκα αλλά για μια απλή μάσκα που θα μπορεί να κατασκευαστεί και στο σπίτι με απλά υλικά. Μάλιστα δεν πρέπει να την πιάνουμε από μπροστά. Τα μέτρα φυσικής απόστασης και υγιεινής των χεριών είναι τα πιο βασικά και αυτά μας έβγαλαν από αυτή την κατάσταση.

Όσον αφορά τα παιδιά, ανέφερε ότι συνήθως μολύνονται στο οικογενειακό περιβάλλον και είναι ασυνήθιστη η μετάδοση κορονοϊού από ενήλικα σε παιδί, και είναι σημαντική η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα.

Υφασμάτινες vs ιατρικές: Ποιες μάσκες προστατεύουν καλύτερα; (Video)

Οι μάσκες γίνονται από τη Δευτέρα υποχρεωτικές. Είναι όμως όλες το ίδιο κατάλληλες, υφασμάτινες και ιατρικές; Συγκεκριμένα, σ’ αυτά τα μέρη θα είναι υποχρεωτική η χρήση της αλλιώς πρόστιμο 150 ευρώ

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στην ΕΡΤ για τη σωστή χρήση της μάσκας και για την καταλληλότητα των χειρουργικών μασκών μίας χρήσης και των υφασμάτινων αντίστοιχα.

Όπως είπε, η χρήση της υφασμάτινης μάσκας δεν αρκεί για να προστατεύσει κάποιον από σταγονίδια, αρκεί μόνο για ψυχολογικούς λόγους και για την αποφυγή επιβολής προστίμου. Η χειρουργική μάσκα μίας χρήσης είναι εκείνη που προστατεύει, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίον πρέπει να χρησιμοποιείται, είναι πολύ συγκεκριμένος.

Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικοί βγάζουν “σηκωτό” από λεωφορείο έναν άντρα επειδή δεν φορούσε μάσκα

Ένα σοκαριστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας όπου φαίνονται αστυνομικοί να βγάζουν “σηκωτό” έναν άντρα από ένα λεωφορείο επειδή δεν φορούσε προστατευτική μάσκα

Όλοι θέλουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας αλλά και να μην θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των γύρω μας, αλλά κατά πόσο χρήσιμη μπορεί τελικά να φανεί μια μάσκα; Αυτοί οι αστυνομικοί, μάλλον πιστεύουν πως η χρήση της μάσκας είναι άκρως απαραίτητη και όποιον βλέπουν να μην την φορά είναι έτοιμοι να τον…κρεμάσουν!  Στο ακόλουθο βίντεο φαίνεται αυτός ο άντρας να αρνείται να κατέβει από το λεωφορείο κι έτσι τέσσερις άντρες της αστυνομίας αποφασίζουν να τον κάνουν, όχι και με τον πιο… πολιτισμένο τρόπο. 

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου