Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Άρση μέτρων: Σ' αυτά τα μέρη θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αλλιώς πρόστιμο 150 ευρώ

Δώστε βάση

29 Απριλίου 2020 07:45
Άρση μέτρων: Σ' αυτά τα μέρη θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αλλιώς πρόστιμο 150 ευρώ
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Άρση Μέτρων: Επαγγελματίες και πολίτες προετοιμάζονται για μια νέα πραγματικότητα, καθώς 40 ημέρες μετά την επιβολή της καραντίνας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης το πρώτο κύμα άρσης των περιοριστικών μέτρων και οι υπουργοί ανέλαβαν να εξειδικεύσουν.

Πρακτικά όμως τι αλλάζει στη ζωή μας από τη Δευτέρα και πόσο... κανονική είναι η κανονικότητα που επιστρέφει; Η χρήση προστατευτικής μάσκας γίνεται πλέον υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αυτό το απαραίτητο αξεσουάρ θα μας συνοδεύει πλέον σε κάθε μας βηματισμό. Στην ουσία, σε όλα τα ΜΜΜ θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα, με το πρόστιμο μάλιστα να είναι υψηλό, ενώ θα πρέπει να τη χρησιμοποιούμε και σε κλειστούς χώρους, αν για παράδειγμα μπούμε σε κατάστημα, κομμωτήριο κλπ.

Με μάσκα θα πρέπει να μπαίνουμε υποχρεωτικά από τη Δευτέρα 4 Μαϊου και σε λεωφορεία αλλά όπως μεταδίδει το ρεπορτάζ του Open, εδώ θα υπάρξει ένα ζήτημα, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα σε πρώτη φάση για έλεγχο εισιτηρίων αλλά μόνο αριθμού επιβατών και αν αυτοί φορούν μάσκα.

Η υποχρέωση όμως φέρνει και εξειδίκευση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Οpen, από τις μάσκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, η πιο κατάλληλη είναι η χειρουργική, η οποία θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη.

Η νέα κατάσταση στη χώρα απαιτεί αλλαγές και τόσο πολίτες όσο και επαγγελματίες μοιάζουν έτοιμοι να τις εφαρμόσουν.

Άρση μέτρων: Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις ΙΧ από Δευτέρα; Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται;

Άρση Μέτρων: Aπό τη Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινάει και η άρση των μέτρων για τις μετακινήσεις με ΙΧ όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι οδηγοί ΙΧ λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζουν πως από την επόμενη εβδομάδα δεν θα χρειάζεται να στείλουν sms ή να έχουν βεβαίωση μετακίνησης. Επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα ΙΧ.

Μετακινήσεις με ΙΧ μόνο εντός του νομού μόνιμης κατοικίας

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως παραμένει της απαγόρευσης για τις μετακινήσεις εκτός νομού που διαμένουν οι επιβάτες των ΙΧ. Η μετακίνηση σε άλλους νομούς αναμένεται να επιτραπεί σταδιακά από τις 19 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως θα υπάρχουν ενδελεχείς έλεγχοι από τις αρμόδιες Αρχές.

Στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων κυκλοφορίας ανακοινώθηκε και τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες που επιλέγουν για τη μετακίνησή τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share